All for Joomla All for Webmasters
Белият имел е сред оръжията срещу рака
Имелотерапията е изключително популярна в Германия, Швейцария и Австрия и включва лечение с инжекции от екстракт от бял имел (Viscum album) 
по схема, предписана единствено от квалифициран лекар. Д -р Трайчо Франтгов  представя своя опит с имелотерапията и по-конкретно с  лекарството „Искадор”.
Визитка:
Д-р Трайчо Франгов е роден на 7 март 1960 г. в Петрич. Завършва медицина във ВМИ – София през 1986 г. Специализира хирургия до 1990 г. Асистент, а по-късно и главен асистент в Катедрата по обща хирургия на Медицински Университет София и Александровска болница. Специализира многократно във Франция между 1993-2004 г. През 2002 г. защитава докторска дисертация – Хирургично ле чение на първичния рак на черния дроб. Продължава да работи обща, спешна и онкохирургия. Владее френски, английски, немски и руски език.
  
Д-р Франгов, разкажете за вашия  опит с имелотерапията?
Моят опит с лекарството „ Искадор” дойде като следствие на моята основна дейност- хирургично лечение на туморните заболявания. Когато то не бе достатъчно или не бе приложимо, имах алтернатива - белия имел.
-При какви случаи препаратът помага? 
Освен при злокачествени (малигнени) тумори, лекарството е показано и при преканцерозите- доброкачсетвени тумори с висок риск за развиване на злокачественост. И понякога при намалена имунна защита на организма.
-Как бихте описали това лекарство, което е емблематично за антрософската медицина?
Лекарството е почти на 100 години, откакто Рудолф Щайнер и Ита Вегман са го приложили за първи път. Идеята е на Щайнер- начинът по който расте и паразитира белия имел върху дърветата, наподобява на туморите, които по същия начин се развиват в човешкия организъм. Разбира се, има и по-дълбоки и научни основания- съставките му атакуват туморните клетки, но и укрепват клетъчния имунитет на пациента. То се продуцира по сложен начин, който още повече го динамизира и активизира. От духовна гледна точка „Искадор”-ът  внася светлина и топлина в организма. А ракът се образува при липса на достатъчно вътрешна и душевна топлина. Хората стават все по-хладни, егоистични, асоциални и отварят вратата на болестта. Или пък прекалено навътре приемат външното и не могат да го смелят.
Лекарството  може да се прилага самостоятелно, но може да се комбинира с химиотерапия и лъчетерапия за намаляване на страничните им ефекти. Основно се прилага подкожно, но става и за интратуморно- във високи дози предизвиква директно некроза на тумора.
-Как започна ангажираността ви с медикамента,  разкажете и за партньорството ви с Франк Бурдих*?
Преди 19 години попаднах в една антропософска клиника за лечение на туморни заболявания в Швейцария. Имаше пациенти от целия свят, които бяха дошли за месец и повече, подлагайки се както на терапия с „Искадор”, така и на другите раздели на антропософската медицина- музикотерапия, пластициране, рисуване, лечебна евритмия, говорно формиране, ритмичен масаж, работа с биографията, медитация....
Тогава колега ми даде лекарството, за да започна в България. За тези години стотици пациенти бяха лекувани с него. Те трябваше най-често сами да си го намерят и закупят. Аз им давах схемата за прилагане. След време повтаряхме сеанса. Немалко от тях са излекувани напълно.
Преди 3 години,  Франк Бурдих, който вече работеше за „Хиския”- производител на „Искадор” - ми предложи да работим заедно- да наблюдаваме и разпитваме заедно пациентите с тумори и да търсим най-добрата комбинация за всеки индивидуално.
-Коя теория за възникването на рака споделяте, имате много тълкувания напоследък, вкл. се говори доста и за кармичния момент?
За рака има много теории, но всички те остават повърхностни и непълни. Те отразяват един аспект от процеса на възникване и развитие на заболяването, но не намират по-дълбоките причини. Даже да говорим за наследственост, генетичност, вируси, стрес... това не е истината. Ракът е кармично заболяване и доколкото не разбираме и отричаме тази категория, ние оставаме слепи и безпомощни. Това, че е кармично, не значи, че е фатално или нелечимо. Причината за рака е винаги в предишна инкарнация. Човешката душа търси ситуации и условия , за да развие това заболяване, защото има да учи от него. Има да развие определени качества, способности, които ще пренесе за в бъдеще. Но има и нещо, което трябва да се изплати. В рамките на един живот, това е невъзможно и ние не можем да проследим справедливото изкупление, което ще настъпи по-късно. За това всички религии и духовни учения, създадени от посветени и учители говорят за морала и доброто, което да вършим. Човешката душа все още е твърде несъвършена, незряла и цялата земна еволюция ще послужи за това- развитието  на човешкия  Аз и индивидуалност, имайки пред нас примера и образеца – Човешкия Син.
-Как бихте описал антропософската медицина, която не е популярна в България,  а е повече позната в немскоговорящото пространство?
Антропософската медицина е едно разширение на конвенционалната медицина, призната от Европейския парламент, тя не отхвърля алопатичната и хомеопатичната медицина, напротив признава тяхното място при наличните индикации. За този, който започне да я разбира и прилага, тя се превръща в един идеал на медицината- обхваща се целия човек- тяло, душа и дух. Разбира се, срещаме и други модерни практики, които се обявяват за холистични, интегративни..., но само антропософската медицина стои върху такава база- антропософското познание за човека, дадено от Р.Щайнер в хиляди лекции, стотици цикли и книги, което тепърва науката ще разгадава и доказва. А това ще отнеме десетки години на борба, отричане, заклеймяване..Фармацевтичната алопатична индустрия няма да се остави да бъде неглижирана.
Хората постепенно ще разбират, че нямат нужда от лекарства. Могат сами да си помогнат. Но засега липсата на себепознание, самодисциплина, движение, наличие на лакомия, страх, предрасъдъци...ще продължава да разболява хората, които ще искат без особени усилия, а само с лекарства да оздравяват.
* Франк Бурдих  е роден е през 1967г. в гр. Дюлмен, Вестфален. Учи химия и биология за преподавател в Мюнстер. От 2012 г. ръководител на компания за приложни духовни изследвания със седалище в Диперц. Освен това е експерт в Института за ракови изследвания „Хиския” в Арлесхайм.
За контакти:
Ако има достатъчно пациенти и запитвания, д-р Франгов ще консултира и във Виена. Дата и мястото на срещата с него ще бъде допълнително уточнена.
 
В София:
+ 359 898 67 51 47
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 Едно интервю на Светлана Желева 
 
Прочетено 8490 пъти Последна промяна от Петък, 19 Април 2019 14:04
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…