All for Joomla All for Webmasters
ОБЯВА: Продава се "Алафрангите"- една от най-забележителните възрожденски къщи в Пловдив, Стария град
Обявена цена - 550 хил. €. 
В тази къща със 170-годишна история споменът за алафрангите / буквален превод - както е при французите/ те посреща от входа.
 
Оригинални алафранги, изрисувани по стените са запазени в два от етажите. Пространствата, създадени още през 1864  - годината, в която е построена къщата, смайват с рационално си разпределение, сравнимо с това появилия се по-късно стил Баухаус. 
 
Върху поземлен имот с площ от 339 кв. м. са разположени следните сгради: триетажна масивна постройка със застроена площ от 96, 38 кв. м., едноетажна постройка със застроена площ от 44 кв. м. и стопанска сграда с площ от 8 кв. м. Откритата площ в двора с размер от 191 кв. м. Съществува възможност за надстрояване на постройката с площ от 44 кв. м. 
 
 
Основната сграда е на три етажа, с разгърната площ от 330 кв. м. Вторият и третият етаж са свързани с вътрешно стълбище, а на приземния се влиза самостоятелно от улицата или двора. Освен, показаните на снимките портали, към имота се влиза и от западната му страна, от посоката към ул. "Съборна".
 
Благодарение на рационалното си разпределение къщата е многофункционална. Във времето е била фамилна, после многофамилна, през последните 30 – 40 години работи като ресторант, който повечето българи познават със същото това име - „Алафрангите“. 
 
Сега ресторантът е с лиценз за 120 места, разпределени в двата етажа на къщата и двора. Но благодарение на рационалното си разпределение тази къща може да се преустрои в административна сграда или да се обзаведе отново като фамилна.  
 
Може да се разпредели в две или три големи, независими, просторни жилища и да се пристрои в посока към двора.
 
И най-важното е, че на каквото и преустройство да бъдат подложени, Алафрангите запазват уникалността си, която е неподвластна на преходните кризисни пикове и падове на стойностите, защото „Алафрангите” не са само съвремие. Чрез тях, Вие купувате епохата. 
 
 
За контакти:
ST VISION LTD
+359 899 811 440
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.,">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., 
 
(Pекламна статия)
  

Прочетено 471 пъти Последна промяна от Четвъртък, 06 Февруари 2020 10:29
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…