All for Joomla All for Webmasters
Кампанията на д-р Анелия Хохвартер стигна до Чикаго
Eurochicago.com е порталът, който дълги години бе най-цитираното и четено медийно издание зад граница. 
Порталът Eurochicago.com публикува апела на виенската лекарка д-р Анелия Хохвартер за подкрепа на кампанията”Локомат за България”, насочена към закупуване на медицинския робот. В него д-р Хохвартер запознава българската общност в Чикаго с инициативата и нейните цели.
Локоматът е робот за лечението и рехабилитацията на пациенти с цялостна или частична загуба на двигателни функции, хора, болни от множествена склероза, детска церебрална парализа, пациенти, прекарали инсулт или претърпели мозъчна травма, както и с болестта на Паркинсон, с цел да им помогне да проходят отново. Нуждаещите у нас са над 20 000. В България такъв вид рехабилитация не съществува. Уредите в България се казват LokoHelp и се използват за деца до 6-годишна възраст. За други възрастови групи лечение в България няма, посочва в апела си лекарката, която по професия е офталмолог.
 Локоматът е на Фирма „HOCOMA“, Щвейцария, и е единственият по рода си за цялостна, а не частична рехабилитация на тялото. За тази рехабилитация виждаме по сайтовете многобройни дарителски кампании за лечение в чужбина. Офертите за такова лечение са от порядъка на 15 000-20 000 евро за 3 седмици. Лечението, което е необходимо, е от 4 до 11 седмици, както и годишни поддържащи терапии, за които пациентите не могат да съберат сумите и по този начин губят и малкото, което са успели да възвърнат от тяхната подвижност и самостоятелност. Малка част от нуждаещите успяват да подадат молби към комисията за лечение в чужбина, но там се допускат засега само около 30 деца на година, без възможност на поддържаща рехабилитация. За тези деца се плащат по 15 000 евро на дете, т.е. на година се плаща сумата за един Локомат по болници в чужбина!, обяснява д-р Хохвартер, която използва трибуната, за да представи и себе си.
Дейността на кампанията се разрастна и досега са събрани 50 000 лв , трябват още 280 000 евро.
Кампанията „Локомат за България” продължава:
Дарителска сметка: Анелия Петрова Хохвартер „Локомат за България“
IBAN: BG60 UNCR 7000 1522 7289 49 (в Евро)
IBAN: BG65 UNCR 7000 1522 7289 56 (в лева)
BIC (SWIFT): UNCRBGSF
Прочетено 983 пъти Последна промяна от Четвъртък, 03 Май 2018 21:09
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…