All for Joomla All for Webmasters
eCall спасява човешки живот
Спешната система за безопасност на пътя става задължителна от 1-и април 2018 г. в цяла Европа. 
Устройства за спешни повиквания, които автоматично изпращат сигнал към спасителните служби при катастрофи (eCall), ще трябва да бъдат монтирани във всички нови модели леки и лекотоварни автомобили от 31 март 2018 г. Тази мярка беше одобрена преди време от Европейския парламент.
Прогнозите се, че с наличието на системата eCall може да намали броя на смъртните случаи с около 10% за година.
Автомобилната система eCall използва телефона за спешни повиквания 112, за да предупреждава автоматично службите за сериозни пътни инциденти.
Това позволява да се реши незабавно какъв да е видът и мащабът на спасителната операция, ако такава е необходима. Това от своя страна ще помогне на спасителите да стигат по-бързо, за да спасяват човешки животи, да ограничат сериозността на нараняванията и да се намалят разходите при задръствания.
Като обществена услуга eCall ще бъде безплатна за всички граждани, независимо от вида на превозното средство или на неговата цена.
Всички нови леки и лекотоварни превозни средства ще трябва да разполагат с устройства, които автоматично ще предупреждават спасителните служби за катастрофи, гласят още новите разпоредби.
"eCall ще бъде безплатна в полза на всеки водач в Европа, независимо от колата, която управлява“, уверяват още от Пътна помощ.
С устройството колата е постоянно он-лайн, и дори шофьорът да не иска да подаде сигнал за произшествие, то системата автоматично ще направи това.
eCall вече предизвика полюсни мнения сред гражданите. Едните твърдят, че се чувстват едва ли не постоянно наблюдавани, а другите – защитени при спешен случай и пътен инцидент. 
Прочетено 699 пъти Последна промяна от Сряда, 07 Март 2018 19:16
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…