All for Joomla All for Webmasters
Да гласуваме за д-р Анелия Хохвартер за „Будител на годината”
Подкрепете номинацията й в класацията на българското радио "Радио FM+". 
От понеделник, 2-и  октомври 2017 г.  можете да подкрепите номинацията на д-р Анелия Хохвартер, за да спечели призът „Будител на годината”. Д-р Анелия Хохвартер бе номинирана в класацията „10-те достойни българи в тазгодишното издание на „Будител-2017 г.”, организирана от "Радио FM+" Известната лекарка от Виена е отличена в раздел „Будителят на България извън България”. 
Ето и линкът, където можете да направите гласуването:

http://fmplus.net/buditel2017/index.php

Д-р Хохвартер коментира пред Sanus et Salvus, че е много радостна, че е номинирана наравно с толкова светли,ангажирани и добронамерени личности.

"Радио FM+" организира класацията за 4-а поредна година. Тя фокусира вниманието върху личности, направили през годината нещо стойностно и значимо, със силно духовно послание и отзвук в медийното пространство.
 Д-р Анелия Хохвартер живее в Австрия и е водещ офталмолог, видима фигура в социалния живот и хуманитарните каузи по цял свят. Тя е един от най-успелите български лекари в чужбина. От 2007 г. отговаря за областта на очните болести в Комисията за борба с домашното насилие към Министерството за здравето, семейството и младежта в Австрия. Участва в много социални проекти, голяма част от които са свързани с нейната специалност: лекарски мисии в Йемен (2009), Зимбабве (2011 и 2012), както и в Етиопия (2014 и 2015), където изгражда първия център за ретинална хирургия в страната.
Международно признатата офталмоложка застана зад каузата „Локомат за България“ – купуване на първия за страната ни робот, който ще помогне на хора с двигателни проблеми да проходят. Инициативата за това е изцяло  нейна, като всичките средства от продажбата на книгата й ”Пътуване”  отиват за тази кауза.
За изминалите 365  дни д-р Хохвартер, която е наричана от пациентите си „лекар-ангел”  може да се похвали и с това, че книгата вече е издадена на четири европейски езика: родния й български, немски ("Eine Reise ins Land der Sonne"), руски („Путешествие”) и на английски (“The Journey”).
Досега лично д-р Хохвартер е превела по дарителската сметка над 16 хил. евро от продажбата на своите книги. 
Кампанията Локомат за България продължава!
Дарителска сметка: Анелия Петрова Хохвартер
IBAN:  BG60 UNCR 7000 1522 7289 49 (в Евро)
IBAN:  BG65 UNCR 7000 1522 7289 56 (в лева)
BIC (SWIFT): UNCRBGSF
Постъпилите дарения ще бъдат преведени директно от банката на фирмата Hocoma, без междинни търговци според договора за покупко-продажба.
Прочетено 1627 пъти Последна промяна от Събота, 07 Октомври 2017 14:03
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…