All for Joomla All for Webmasters
Защо да посетим изложбата Mythos Mozart?

Галерията на Кертнерщрасе №17 с тази зашеметяваща изложба, която атакува всички сетива на посетителите,

всъщност, някога е била …дом на Моцарт. 

 

Една изключителна изложба във Виена, направена с много замах, фантазия и дълбоко познаване живота на Моцарт, е малко позната в момента. Когато човек погледне рекламните материали с логото Mythos Mozart, изобщо не предполага, че става дума за прекрасна мултимедийна изложба на Кертнерщрасе №17(Kärntner Str. 19 / STEFFL, 1010 Wien). 

 

С нея е направен подбор на най-важните моменти в живота на Моцарт. Изложбата започва със смъртта на Моцарт и „Реквием“, последната му творба, която той дори не успява да завърши, и дълго време е било загадка кой я поръчал. Става дума за аристократ от Хабсбургските имения, който е искал да я … присвои. 

 

Галерията на Кертнерщрасе №17 с тази зашеметяваща изложба, която атакува всички сетива на посетителите, всъщност, някога е била …дом на Моцарт. 

 

Мултимедийната изложба е подчинена на замисъла посетителят да потъне повече в музиката на Моцарт на фона на неговия живот. Редуващите се сцени една след друга разкриват силата на неговата музика, на неговия уникален талант. 

 

Публиката е въвлечена в самите музикални пиеси, тя става част от тях, благодарение на визуализацията на неговата музика. Така Виена днес изразява преклонението си към Моцарт и неговото музикално наследство. 

 

Малко известни факти са например, че през краткия си живот Моцарт е бил много по-популярен в Прага, отколкото във Виена. 

 

Моцарт е роден в Залцбург, който по това време не е част от Хабсбургските имения. Великият композитор се е радвал на признание повече в други градове на Европа, отколкото у дома.

 

Малко известен факт е също, че той е имал поканата от друг велик композитор -Хайдн, да се премести да живее и твори в Лондон. 

 

Повече за изложбата тук:
Mythos Mozart
Kärntner Str. 19 / STEFFL, 1010 Wien

Прочетено 431 пъти Последна промяна от Петък, 23 Юни 2023 00:46
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…