All for Joomla All for Webmasters
12-годишен открадна шоколадово яйце от магазин, после върна парите в писмо
Този случай, разказан от австрийския вестник „Кронен Цайтунг“ от дни продължава да вълнува социалните мрежи. 
 
Ето и историята накратко: 12-годишният Бенямин от Швейцария били на екскурзия в Сан Марино, Италия и откраднал едно шоколадово яйце от магазин за 2.10 евро, защото нямал пари в себе си.
 
Когато се прибрал у дома, Бенямин написал едно извинително писмо до собственика на магазина и изразил съжаление за стореното.
 
В него момчето заявява още, че иска да живее в душевен мир с Бога и изпратил като компенсация 10 евро на магазина, разказва още “Кронен Цайтунг“. 
 
В социалните мрежи реакциите за постъпката бяха различни: от коментари, че така е редно да се направи, и няма смисъл да хвалим момчето, докато други бяха по-негативно настроени и подчертава,че сигурно баща му го е накарал. Трети отбелязаха, че за т.нар Bearbeitungsgebühr глобата би била много по-голяма от 10 евро. 
 
Самият собственик на магазинчето Данило Чаруци (Danilo Chiaruzzi) обаче се трогна от постъпката на хлапето и реши да го покани при него, отново в Сан Марино. Данило е бил много учуден от постъпката на момчето и дори решил да му отговори на писмото.
 
Той си помислил също, че на много места, все още да те приемат в различни детски „банди“, искат от участниците да се докажат сред останалите, като извършат различни подобни деяния.
 
Данило коментира още, че много често деца, които влизат в магазина, просто мушват в джобовете си  различни неща, без да ги платят-  чипс, сладки неща… 
 
Постъпката на собственика на магазина също предизвика много коментари в нета, като преобладават тези, които хвалят Данило Чаруци за доброто отношение към момчето.
 
Валят и похвали към родителите на момчето, че са го възпитали да се разкае за постъпката и да поиска да изглади отношенията след стореното. 
 
Какво е мнението Ви като родители? Как бихте постъпили вие на тяхно място? 
 
 
 
 
Прочетено 248 пъти Последна промяна от Събота, 25 Юни 2022 17:41
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…