All for Joomla All for Webmasters
Ледената пързалка пред Виенското кметство - по-красива от всякога
Виенската ледена пързалка, известна като "Виенска ледена мечта", открива 27-мия си сезон на 19 януари 2022 г.
 
и в продължение на 47 дни кънките на лед отново ще превземат площада пред Виенското кметство.
 
През годините "Виенската ледена мечта" се е превърнала в едно от най-предпочитаните места за забавление и спорт в центъра на Виена през зимата, а мнозина професионални кънкьори са направили първите си стъпки на леда именно там, разказва Ойроком-ПР, част от мрежата за международни връзки на Община Виена. 
 
Докато сезонът на ледените пързалки на открито в много градове вече приключва или просто отсъства поради извънредната епидемична ситуация, австрийската столица предлага отново спортни забавления на чист въздух. 
 
От първоначалните 1600 кв.м. през 1996 г. пързалката беше разширена през 2019 г. до 9000 кв.м. на две нива, като тази година площта й ще бъде цели 9500 кв.м.
 
Две отделни пързалки отново ще зарадват най-малките и начинаещите, които могат да тренират там. От понеделник до петък между 10.00 и 16.00 ч. пързалката е безплатна за всички виенски детски градини, занимални и училища. 
 
Още през 2019 година "Виенската ледена мечта" стана първата в света мобилна ледена пързалка на два етажа. Специалната платформа Sky Rink дава възможност да се карат кънки на високо.
 
В началото ледената платформа беше 880 кв.м., а тази година тя ще бъде разширена до 1150 кв.м.
 
Организаторите подготвят и още една платформа, от която посетителите ще могат да се насладят на вълшебната гледка към криволичещите ледени пътеки, които водят през красиво осветения парк пред кметството. 
 
Австрийската столица иска да даде възможност на виенчани и гостите на града за повече спортни дейности на чист въздух. Спортът на открито не само повишава качеството на живот в големия град, но и носи ползи за здравето на хората - както физическото, така и психическото.
 
С новата система за билети може да се избегне струпването на хора пред касите. Билетите могат да бъдат купени онлайн, а освен това така се спестяват и 10 процента от цената им.
 
На входа на пързалката всички посетители ще трябва да представят сертификат за ваксинация или преболедуване и ще бъдат регистрирани, съгласно действащите мерки за безопасност. 
 
Пързалката ще остане отворена до 6 март 2022 г.
 
Цялата информация може да бъде намерена на сайта на ледената пързалка и тук.
 

 
 
 

 

Прочетено 92 пъти Последна промяна от Сряда, 12 Януари 2022 16:57
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…