All for Joomla All for Webmasters
От 2022 г. физиотерапията ще се поема от здравните каси в цяла Австрия
Новото е, че физиотерапевтите на свободна практика вече ще могат да сключват директно индивидуални договори с ÖGK.
 
Съюзът на австрийските здравни каси (ÖGK) подписа национално рамково споразумение с  професионалното сдружение Physio Austria.
 
Новото е, че физиотерапевтите на свободна практика вече ще могат да сключват директно индивидуални договори с ÖGK. Досега това ставаше чрез съответните Институти по физиотерапия, където терапевтите работят след като терапията е назначена и уточнена от лекар. 
 
590 физиотерапевти на свободна практика от цялата страна ще могат да се възползват от мярката. На тях ще им се заплаща по 60 евро на час и те ще имат право да практикуват до 32 ч. седмично.
 
Терапевтите ще могат да правят и домашни посещения като за тях ще им се заплаща допълнително по 30 евро за визита плюс разходите според отдалечеността  на дома (за километраж ).
 
Здравните каси се ангажират редовно да заплащат извършените услуги на физиотерапевтите, така, че те да имат гарантирани доходи. 
 
Сега само в 5 федерални провинции, сред които и Виена , пациентът има възможност да се отиде направо на физиотерапевт, като касата покрива част от разноските. 
 
Институтите по физиотерапия, където терапевтите прилагат терапията, която е назначена от лекар, няма да бъдат засегнати от предложената либерализация на пазара на тези услуги. 
 .
 
 
 

 

Прочетено 333 пъти Последна промяна от Четвъртък, 21 Октомври 2021 12:20
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…