All for Joomla All for Webmasters
Станете виртуален или реален осиновител на домашен любимец!
В рубриката „Домашен любимец зад граница” ви срещаме с Христа Маринова и Петър Добрев от Fluffy Paws of Bulgaria.
 
 
Лесно ли се транспортира домашен любимец в чужбина? 
-Към момента, повечето от нашите животинки намират дом в България, но вече имаме и опит с изпращането им в чужбина. Транспортирали сме до Австрия, Германия и Финландия.
 
Има лицензирани транспортни фирми, които осъществяват трансферите. Разбира се, това струва пари, но тъй като работим с външни фирми, средствата не минават през нас, а директно от новите собственици към транспортната компания.
 
Тук изключение е трансферът на кученцата Мока и Лате до Финландия. Тъй като Пиа от нашия екип е финландка, заедно с Дани организираха за кученцата  едно дълго пътешествие, започнало от Балчик и преминало през цяла Европа. 
 
Къде в чужбина имате най-много изпратени домашни любимци?
- Германия оглавява нашият списък с три котенца. Всяко от тях има много интересна история и сме много щастливи, че успяха да си намерят чудесни домове.
 
Малката Мими например беше намерена в безпомощно състояние – с херния, най-вероятно след удар от човек. Всичките ѝ органи бяха скупчени на едно място и само невероятната работа на ветеринарите от ВиВет Балчик остави Мими между живите.
 
Милото семейство, което я беше спасило, трябваше скоро да замине за Германия и ние поехме грижите за котето. Хората обаче не спряха да мислят за Мими и след около месец тя вече пътуваше в посока Лайпциг. 
 
Малкото рижо коте Бени пък стигна чак до Мьонхенгладбах. За него първоначално получихме сигнал от една езикова школа за деца в Балчик. В междучасието дечицата бяха видели как голям мъжки котарак преследва мъничко слабо коте и се опитва да го убие. В последния момент децата спасили мъничето и го подслонили в кашонче в школата.
 
След много прегръдки и пожелания да е добре, малкият Бени дойде при нас, след което го ваксинирахме и обезпаразитихме. След около два месеца Бени пое по дълъг път от Балчик през Ямбол, та до Мьонхенгладбах, където радва едно голямо семейство българи. 
 
Виена – също е на вашата карта… 
-Вече сме разказвали за малкия красавец Блу, който стана виенчанин. Светът е малък и се оказа, че второто българско семейство, което осинови наше коте във Виена, е познато на първото.
 
Второто ни коте в Австрия се казва Кари. Тя дойде при нас от доброволка, която я беше спасила в Силистра заедно със сестричката ѝ Сара.  Сара сега също е щастливо осиновена в Добрич.
 
Кари беше по-игривата и смела от двете, адски любвеобилна и обичаща прегръдки. Тъй като семейството във Виена има магазин за български стоки, котето пътува с тяхното камионче за доставки. За целта Кари пътува от Балчик през Варна до Търговище, постоя там няколко дни и потегли за Виена.
 
Така след едно дълго пътешествието минало през Силистра, Балчик, Варна и Търговище, малкото котенце си намери постоянен дом, от където редовно получаваме снимки. 
 
Правите внимателен подбор на осиновители.Не давате коте на всяка цена, а само ако не сте сигурни, че ще попадне в добри ръце,  така ли е? Случвало ли ви се е да сбъркате в преценката? 
- За наша радост, ние сме имали само два случая на върнати котета. Единият беше съвсем разбираем, тъй като детенцето в семейството се оказа с алергия. По тази причина и в момента търсим дом на малкия Зари
 
Другият случай беше по-неприятен. Ставаше дума за жена, която явно не искаше да отдели нужното време и внимание да социализира малкото коте, което взе от нас. Логично то не се чувстваше комфортно и спря да ползва котешката тоалетна.
 
В крайна сметка жената се отказа от него, но пък имахме късмет и котенцето веднага беше взето от друг човек в същия район, където вече няма никакви проблеми. С малко внимание и отдаденост няма коте, което да не стане чудесен домашен любимец. 
 
Как може да се стане виртуален осиновител при вас?
- На нашата уеб страница може да видите всички животни, които се предлагат за реално и виртуално осиновяване:  
 
Чрез виртуалното осиновяване вие подкрепяте финансово избраното от вас животинче докогато имате възможност или докато си намери свой дом.Вашите средства отиват за ежедневни нужди като храна, ваксини, медикаменти: всичко, от което косматото приятелче има нужда за един прекрасен живот. 
 
Какво бихте казали на тези които казват, че се грижите за бездомни домашни любимци, докато в същото време толкова много хора имат нужда от помощ?
- Като много малка организация, ние към момента имаме сили и възможност да се борим с проблема с бездомните животни, но това не значи, че не отчитаме и не сме съпричастни с по-голямата социална криза в страната.
 
В по-дългосрочен план имаме идеи, които искат да обвържат грижата за животните с помощ и към групи в неравностойно положение, като децата без родителска грижа. Дано успеем да достигнем до този момент като колектив. 
 
България е страна, в която проблемите са многобройни и се виждат с просто око. На моменти ситуацията е отчайваща и много хора предпочитат да не се борят с малките неправди, при положение, че общата ситуация е критична.
 
Ние обаче виждаме смисъл в това да правим малки промени в средата около нас, да спасяваме конкретни животи и да радваме конкретни семейства. Съзнаваме, че това не е нещо грандиозно, но смятаме, че апатията е най-лошият съветник. Всяка дори малка активност и борба за промяна, след време може да даде по-голям ефект, за който всички жадуваме като общество. 
 
На нашата страница fluffypawsofbulgaria.com има редица начини, по които желаещите могат да подпомогнат нашата дейност: чрез виртуално осиновяване, чрез дарение за приюта, чрез покупка от нашия магазин.
 
Възможно е и дарение по банков път към нашето сдружение "Малките големи" с IBAN: BG75STSA93000027575937. Имаме също Revolut на тел. номер + 359 884161333 и PayPal: paypal.me/Malkite Golemi.
 
Но най-вече бихме се радвали, ако ни помогнете да намерим реални осиновители на котенцата, които в момента са при нас.
.
 
 
 

 

Прочетено 388 пъти Последна промяна от Петък, 10 Декември 2021 18:55
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…