All for Joomla All for Webmasters
Прекрасна разходка до Виенската ВЕЦ
Зимното пристанище на Виена и Donaukraftwerk Freudenau са част от 4 км маршрут. 
 
Една (семейна) разходка до Виенската ВЕЦ (Donaukraftwerk Freudenau) може да бъде много разтоварваща. Маршрутът е лек и опознавателен, около 4-5 км, и най-хубавото е, че почти не се напуска пределите на града.
 
Един от начините да се стигне до Donaukraftwerk Freudenau е да отидете с обществен транспорт, за да се раздвижите малко след дългия локдаун, студената зима и работата в home office. 
 
С метрото U2 слизате на станция Донау Марина и вземате автобуси 79 A, 79 B. Пътувате почти към покрайните на Виена и слизате на спирка Zinnergasse. Оттук вече се отправяте към Виенската ВЕЦ. 
 
Но преди това можете да хвърлите бърз поглед на Виенското пристанище Freudenauer Hafen.
Това е едно историческо място. Наричат го още Зимното пристанище, защото този бивш ръкав на Дунав бе приспособен тук да акостират и да презимуват корабите.
 
През 1888 г. багерите започнаха да го издълбават, а по-късно бе запълнен. През 60-те и 70-те години пристанището се превърна в Свободна митническа зона (Zollfreizone). 
 
След това разходката продължава към Donaukraftwerk Freudenau. Съоръжението е много модерно, има чудесна пешеходна зона по която можете да се полюбувате на местността, река Дунав, водата, която се преработва в турбините и която кара мостът за пешеходци и колоездачи лекичко да вибрира.
 
Дългият мост е осеян с пейки, където можете да вперите взор наоколо и да се усетите уникалността на мястото.Това е „промишлената” или „индустриалната част” на разходката.
 
Оттук нататък ви очаква един типичен Wanderweg по Дунава. Първо преминавате през една нудистка зона, която е обозначена като FKK (Freikörperkultur). Спокойно, по това време на годината плажната част още не се използва.
 
Оттам пътят извива и се минава край чудни полугорски и пешеходни зони на р. Дунав, изпъстрени с птици, растения и цветя. 
 
Разходката може да приключи на един от мостовете, където  автобус 92 А със спирка Raffineriestraße/Biberhaufenweg ви отвежда отново до метростанции U1 или U2, за да се върнете към обичайния си живот и ритъм във Виена.
 
 .
 
 
 

 

Прочетено 103 пъти Последна промяна от Събота, 03 Април 2021 19:45
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…