All for Joomla All for Webmasters
Д-р Светомир Харалампиев от Donauspital - един невероятен български лекар
Благодарствено писмо от София Ружинова. 
 
Д-р Светомир Харалампиев e един невероятен български лекар, който работи във виенската болница Donauspital. 
 
Баща ми бе блъснат от автомобил на пешеходна пътека във Виена, след което откаран с Бърза помощ в болницата в 22-ри бецирк. Там го оперират по спешност. 
 
Когато научил, че в Отделението по травматология има пострадал българин, д-р Харалампиев веднага се отзовава при настанения пациент.
 
Свързва се с близките му, звъни и на служебните телефони на внука му, за да информира семейството, тъй като пациентът е без телефон по време на инцидента. 
 
Всеки ден, когато е на работа, разговаря с болния, окуражава го, защото много добре разбира през какво изпитание минава възрастния човек, на когото му се налага да се лекува в чужда страна, изолиран от близките си в нагнетената от коронавируса обстановка. 
 
Д-р Харалампиев се информира за състоянието на болния и от своите колеги и винаги, когато има възможност, превежда на прегледите. Като „Ангел в бяло” той се грижи за болния. 
 
Д-р Харалампиев прави всичко от сърце: „Това ми е професията, затова съм лекар да помагам на хората”, отговаря той. „Видях българин в премеждие и му помогнах”, отбелязва д-р Харалампиев, който е отраснал в австрийската столица. 
 
„Нека българите сме сплотени в трудни моменти и да си помагаме безкористно”, призова още българският лекар.  
 
Благодаря Ви, д-р Харалампиев не само за медицинската експертиза, но и за проявената човечност и съпричастност, за това, че бяхте толкова близко до болния и цялото ни семейство в такъв труден момент..
 .
 
 
 

 

Прочетено 1818 пъти Последна промяна от Вторник, 07 Ноември 2023 19:15
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…