All for Joomla All for Webmasters
Д-р Людмила Цалбрукнер стана ...художник
Известната лекарка по естетична медицина от Виена грабна отново боичките .
Тази статия е вдъхновена от прекрасните рисунки, която известната лекарка от Виена д-р Людмила Цалбрукнер - специалист по естетична медицина сподели на своята ФБ страница. Нарекохме го по журналистически „Творчество, родено по време на карантина”. 
 
”Рисувам доста отдавна, но много нередовно. Има дори с години пауза между някои рисунки. Рисувам любителски, може да се каже, че съм самоука. Влече ме да правя нещо с ръцете си, да сътворявам или създавам нещо ново, усещането е невероятно.
 
 
В професията ми на лекар, специализиран в естетичната медицина, красотата, хармонията и пропорциите са много важни. Обичам навсякъде и в кабинета си, и вкъщи да съм обкръжена от красота и да я създавам аз самата. Имам толкова нови проекти, но почти никога не ми стига времето за осъществяването им.
 
Винаги, когато имам почивка от работата ми -  отпуск или сега заради корона-вируса съм затворила кабинета си, то  рисувам без почивка.  Ако не е красиво и подмладено лице , тогава да са пейзажи, котета, очи...
 
При картините си експериментирам много с различни техники и материали. Досега давах предимство на акрилните бои и графитните моливи, докато  миналото лято не открих за себе си сухите пастели, които се нанасят като креда или тебешир и после се шатират с пръсти или с мека хартия.
 
Едно много хаптично (усещане на нещо с пръсти-б.м ) изживяване. Получават се страхотни нюанси и преходи в цветовата гама. Вдъхновение в рисуването черпя от моите пътувания по света - обичам ярките и екзотични цветове, водата ми действа медитативно и успокояващо
 
Обичам да рисувам вода и море, но трябва да призная, че водата е динамична и сложна за художествено пресъздаване.
 
 
Имам много африкански рисунки с чудни ярки цветове, обичам и портретите, опитвам се да пресъздам характера и настроението на човека. Природата, но и създадените от хора красиви форми често окриляват фантазията ми. 
 
Моите рисунки не се продават, обичам да ги подарявам на колеги и приятели  с или без повод.  Радвам се, че ще бъдат сложени в дом или офис и ще създават настроение. Както в болницата, в която работя, така и в моя частен кабинет имам доста мои картини, обобщава д-р Людмила Цалбрукнер.

Прочетено 520 пъти Последна промяна от Четвъртък, 02 Април 2020 21:35
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…