All for Joomla All for Webmasters
Свършиха предпазните маски в аптеките
Актуална информация за разпространението на коронавируса.
Въпреки, че в Австрия не е регистриран случай на короновирус, и засега няма място за паника, много хора вземат различни предпазни мерки. Една от тях е поставянето на предпазни маски. 
 
Заради повишеното търсене заради коронавирусът  много аптеки в Австрия вече са в листа на чакащи за предпазни маски, съобщава "Кронен цайтунг". Оказва се, обикновената хирургическа еднократна маска не е надеждно средство срещу този вирус, а също и бактерии. 
 
От полза може да бъде само респираторната маска модел FFP-3, която филтрира вируси и бактерии от въздуха, и така предпазва от зараза. С нея обаче дишането е затруднено и може да се издържи ограничено време, предупреждават специалистите. 
 
Китайски ресторантьор от Тирол вече е закупил 20 хил. предпазни еднократни хирургически маски чрез интернет, които ще достави в родината си , и още по-конкретно на хората от родното му място в провинция Джъдзян, за да ги подпомогне превантивно в борбата срещу коронавируса. 
 
Коронавирусът става пандемия?
Потвърдените случаи нараснаха до 37 198, според Китайската национална здравна комисия. 89 нови смъртни случая и 2566 нови случая са регистрирани през предходните 24 часа, повечето от тях в провинция Хубей, където е епицентърът на заразата. 
 
Вирусът е потвърден в повече от 27 държави.  Близо 60 млн.  души са блокирани в китайските градове. В Европа, единични случаи на инфекция с коронавируса са регистрирани във Финландия, Франция, Германия, Италия, Русия, Испания, Швеция и Великобритания.
 
Карантина
Правителството на Съединените щати обяви в петък, че ще наложи 14-дневна забрана за пътуване на всички пристигащи от Китай, независимо от тяхната националност. Гражданите на САЩ, пристигащи от Китайската провинция Хубей, чиято столица е Ухан, ще трябва да преминат 14-дневна задължителна карантина при пристигането си, докато тези, които пътуват във всяка друга част на Китай, ще бъдат изследвани и проследявани, посочва czpz.org. 
 
Президентът Доналд Тръмп подписа нареждане, с което преустановява влизането на чуждестранни граждани, които са пътували в Китай през последните две седмици. Това е първият случай на издаване на заповед за задължителна карантина в САЩ от 50 години. 
 
Забраната на САЩ идва, след като Сингапур забрани влизането в страната на всички пътници идващи от континентален Китай, като обяви, че всеки, който е бил в Китай през последните 14 дни, няма да може да посети или да премине транзит през града - държава. Тайван също е спрял молбите за издаване на визи за китайски граждани и е забранил влизането на хора от провинция Хубей. 
 
Вирусът се предава преди да се появят симптоми
Ново проучване от 5-и февруари 2020 сочи, че хората могат да разпространят коронавируса , преди да са се появили симптоми. Няма никакво съмнение, след като прочетете този документ, че има безсимптомно предаване, "каза д-р Антъни Фочи, директор на Националния институт за алергия и инфекциозни заболявания" в САЩ. 
 
Германски изследователи откриха, че вирусът се предава от хора без симптоми в пет случая в една група хора: от родител до дъщеря, от тази дъщеря до двама нейни колеги и от един от тези колеги до други двама колеги. 
 
Китайският министър на здравеопазването заяви също, че вирусът може да се разпространи безсимптомно. Въпросът е от решаващо значение, тъй като наличието на безсимптомно предаване, изисква по-драматични мерки за контрол, като например по-строги карантини. 

 

Прочетено 733 пъти Последна промяна от Понеделник, 10 Февруари 2020 16:34
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…