All for Joomla All for Webmasters
Виенският икономически форум (VEF) блести отново със стилно градинско парти в Дипломатическата академия във Виена
И тази година посолствата на отделните страни не спестиха усилия и лично време, за да покажат на гостите своите регионални кулинарни умения,
наред с музикалната програма. 
 
На 14 юни вечерта членове и приятели на Виенския икономически форум (VEF) се насладиха на 18-то традиционно градинско парти в австрийската столица.
 
Както във всяка от тези 18 години, то предлага кулинарно-музикално пътешествие из страните-членки на Vienna Economic Forum.
 
 
Това станало любимо събитие, провеждано досега в австрийската столица и в Гутенщайн за откриване на лятото, се организира от генералния секретар на VEF д-р Елена Кирчева заедно с посланиците във Виена на държавите, членове на форума: Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Литва, Македония, Молдова, Румъния, Словения, Турция, Украйна, Хърватска, Черна Гора.
 
 
„Събитията с неформален характер също допринасят за постигане на разбирателството между нашите страни и ние се радваме на големия интерес, обичаност и популярност на тази годишна среща под открито небе,” отбелязва генералният секретар на Виенския икономически форум Елена Кирчева.
 
Първото градинско парти от този формат се състоя през 2004 г. в градината на резиденцията на тогавашния посланик на България д-р Елена Кирчева. И оттогава, то се провежда всяка година, като Управителният съвет на Виенският икономически форум успя да го превърне в другата своя запазена марка.
 
18-то поред градинско парти се провежда след много успешния форум на Виенския икономически форум, посветен изцяло на първо престижно събитие за Република Северна Македония в австрийската столица.
 
Високият форум на който присъства премиерът Зоран Заев, придружаван от своите най-важни министри, се състоя на 20-и май 2019 г. във Виена.
 
 
И тази година посолствата на отделните страни не спестиха усилия и лично време, за да покажат на гостите своите регионални кулинарни умения. Както винаги, културно-музикалната програма се превърна в своеобразен връх на вечерта.
 
Традиция е на празника отделните страни да представят най-младите си и успешни таланти в Австрия.
 
Под открито небе, в градината на Дипломатическата академия във Виена звучат част от опери, виртуозни изпълнения на цигулки, пиано, акордеон и саксофон, а фолклорни състави вдигат градуса на вечерта с кръшни народни танци от различни кътчета от Адриатика до Черно море.
 
По традиция вечерта се закри с кръшно българско хоро. На него първи се хванаха тези, които познават танцовите стъпки и увлякоха участниците в градинското парти.
(На сн. Н.Пр. българският посланик д-р Иван Сираков с танцов състав "Китка").
 
 
Снимки: Desisslaw Pajakoff
 
 
Прочетено 483 пъти Последна промяна от Сряда, 10 Юли 2019 22:36
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…