All for Joomla All for Webmasters
На ски с Владислав Милков
Земеринг и Зьолден са само част от отличните възможности за зимните спортове.
Строителният инженер от Виена Владислав Милков има страхотно хоби - ски инструктор през зимата и уиндсърф инструктор през лятото. А австрийците са зимна нация, а подрастващите още от училище са на ски лагери през ваканциите всяка година.
И докато си почива, Владислав е работил в най-големите ски курорти в Австрия - Ѝшгъл (Ischgl), Лех (Lech), Зьолден (Sölden), Монтафон (Монтафон), Флахау (Flachau), Земеринг (Semmering). Сега най-често може да е с вас в Земеринг и Зьолден. 
А през лятото можете да го забележите на Подерсдорф ам Зее (Podersdorf am See). 
 
Март е сред най-подходящото време за ски: ски сезонът е в разгара си, макар че зимата си тръгва, вятърът не е много режещ, наред с пухкавия сняг, посочва още Владислав.
 
Ските са увлечение на Владислав Милков още от студентските му години в България, а любимите писти – на Семково. 
Когато дошъл в Австрия преди десетина година видял възможност да изкара курс за ски инструктор. „Оказа се, че не е толкова лесно, два пъти ме късаха на изпит. Накрая се ядосах и го взех от раз в България!”, спомня си Милков. Знае и руски език, и това му помага по-късно, когато иска по-трайни ангажиране в тази сфера. 
Вече знаете към кого да се обърнете, ако искате да сте в сигурни ръце на пистата! А на ски пистите винаги е приятно, когато се чуе българска реч.
 
Впрочем, Владислав Милков е познато лице на нашите сънародници от Виена, а името му нашумя най-вече покрай постановката „Женско царство”, където се изявява в най-новото си амплоа. Мнозина го познават и покрай участията му в Хора към Българската културно-просветна организация „Кирил и Методий”-Виена . 
 
В момента строителният инженер работи върху проект за студентско общежетие в района на Пратера. Владислав Милков има магистратура от Щутгарт, Германия, работил е още в Страсбург, Франция, бил е част от екипа, работили по проектиране на стадион в град Салвадор, Бразилия.
Прочетено 166 пъти Последна промяна от Неделя, 24 Март 2019 20:47
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…