All for Joomla All for Webmasters
Лекари от LKH –Клагенфург спасяват 3-годишно в клинична смърт
Медицинският случай предизвиква сензация и е филмиран.
Най-невероятните истории ни поднася животът - като тази на Михаела Г. от Каринтия. В един неделен ден през май 1998 г. , тогава 3-годишна, тя пада в езерото на семейната планинска ферма. Половин час по-късно сърцето на малката спира да бие. Първа помощ й оказват родителите, и по-специално майка й, която следва инструкциите на дежурния от Червения кръст. Към тях се присъединяват местен лекар от Лиенц (малък град в Южна Австрия), пристига и хеликоптер на Спешна помощ, и веднага мъничката пациентка е транспортирана в болница.
 
Лекарите от LKH –Клагенфург успяват да направят и невъзможното, за да я спасят. Три -годишното момиченце има телесна температура 21 градуса по Целзий и е в клинична смърт. 
 
Медицинският екип първо й възстановяват пулса, но белият й дроб отказва да приема кислород от кръвта. Тогавашният главен лекар д-р Маркус Талман (Dr. Markus Thalmann), в продължение на 30 часа, благодарение на специална помпа, изпомпват навън кръвта на детенцето, затоплят, обогатяват я с кислород и я връщат обратно в тялото. Този приложен за първи път в Каринтия метод дава успех.
 
Това е само една от стъпките, които лекарите предприемат, за да я изтръгнат буквално от лапите на смъртта.
 
Четири седмици по-късно екипът от лекари обявява, че момиченцето ще бъде напълно здраво. 
 
Случаят тогава е широко отразен в пресата. Малко по-късно историята на 3-годишната Михаела е филмирана, и лентата може да се види по обществената телевизия ORF. Името на филма е „Чудото от Каринтия” ("Wunder von Kärnten"). Препоръчваме ви го!
Прочетено 816 пъти Последна промяна от Събота, 02 Март 2019 22:20
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…