All for Joomla All for Webmasters
AKH-Виена ще транплантира отново българи през 2019 г?
Добрата новина е на път да се случи скоро. 
AKH-Виена - единствената, която до май 2017 г. приемаше български пациенти с нужда от трансплантация на бял дроб, е в готовност отново да приема и българи.
Новината идва малко след като България започна отново да изпраща органи, в частност бял дроб, по линия на Евротрансплант. Именно това бе едно от условията страната да се върне в системата, съобщи 24 часа.
Идеята е догодина да се изпрати екип от български лекари, които да се обучават във AKH-Виена, където единствено в цяла Австрия се извършва присаждане на органи.
Още по време на обучението им пък петима наши пациенти със спешна нужда от трансплантация ще могат да заминат и да се лекуват във виенската клиника.
"Говорил съм с администрацията на болницата тук и имаме желание да ви помогнем, като приемем малък брой пациенти - около петима за година”, каза пред "24 часа" проф. Валтер Клепетко, ръководител на Клиниката по белодробна хирургия в университетската болница във Виена.
Идеята за възстановяване на взаимоотношения още е на етап предварителна договорка. Очаква се след Нова година проф. д-р Валтер Клепетко да дойде в България по покана на здравното министерство или дори такава да му се отправи от името на цялото правителство. След това ще се пристъпи и към подписване и на официален договор.
Прочетено 424 пъти Последна промяна от Четвъртък, 27 Декември 2018 10:35
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…