All for Joomla All for Webmasters
Светлинката в светилника
До седмица ще излезе от печат първата детска книжка, издадена от Валдорфската общност в България - „Светлинката в светилника” от немския автор Георг Драйсих. Това са 28 истории - за всеки ден от очакването на Рождество. 
Може би някои от вас вече ги познават в електронен вариант, но за нас беше важно да бъдат четени не от монитора, а на глас край пламъка на свещите. Чрез този своеобразен рождествен календар децата ще усетят как светлината на Рождество става все по-ярка и по ярка, докато достигне пълния си блясък в Коледната нощ. 
В първите седем разказа целия минерален свят ще проправи пътя на Йосиф и Мария. 
През втората седмица растенията ще им дарят своята благодат, за да имат силата да продължат, през третата на помощ ще им се притекат животните, а през четвъртата предчувствието за Чудото ще се запали и в човешките сърца. Т
ака цялото творение с трепет ще очаква раждането на детето Исус. А всяка една история ще остави след себе си образ, който храни детската душа и „оживява” в красивите, но по детски прости рисунки на украинската художничка Наталия Ещенко.
Издател: Сдружение „Валдорфска педагогика за деца, родители и учители”, гр. Варна
Цена на книжката е 8 лв., можете да я поръчате на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 
Прочетено 645 пъти Последна промяна от Четвъртък, 07 Декември 2017 14:05
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…