All for Joomla All for Webmasters
Монтесори в кухнята
Съвместните дейности с детето в кухнята могат да бъдат прекрасен начин за развитие на неговата самостоятелност и интелект, внимателност и старание, целеустременост и креативност. Освен пълноценното време с вашето дете, кухнята може да предложи и един достъпен начин за практикуване на Монтесори метода у дома.
 
Написана от Монтесори педагог, тази книга предлага интересен и богато илюстриран поглед към кухнята, която ще преоткриете с детето. В книгата ще намерите: 
 
- препоръки за оформяне и организиране на пространството в кухнята, съобразено с възможностите на детето;
- идеи за съвместна трудова дейност, обучаващи експерименти и открития в кухнята;
- интересни кулинарни рецепти с тематична насоченост, които със сигурност ще разнообразят и обогатят рутинните домакински задължения, особено ако ги правите заедно с детето.
 
Книгата е добър помощник при осъществяването на най-трудната и най-отговорната професия – професията да бъдеш родител.
 
За кого е тази книга? 
- За умните и напредничави родители, които са готови да творят заедно с детето и да получават удоволствие от общуването и съвместната дейност у дома. 
- За грижовните баби и дядовци, които разбират, че съвременните деца са невероятно възприемчиви и които са готови да се учат заедно с тях. 
- За мъдрите педагози, които следват детето и се стремят да му помогнат да върши нещата самостоятелно.
- И преди всичко тази книга е за малчуганите от 1 до 8 години.
 
Елена Тимошенко е Монтесори педагог, психолог, журналист, лектор. Изучавала е основите на Монтесори педагогиката в Seton Montessori Institute (Чикаго, САЩ) и AMI Prague Montessori Institute (Чехия). Автор е на книгата „Чудото Монтесори“. Анализирала е опита на детски градини и училища в Холандия, Финландия, Великобритания, Италия, Германия, Чехия, Полша, Мексико, Китай, Тайван, Корея, САЩ и други страни. 
Автор е на иновативни образователни проекти, водеща на тренинги и обучаващи програми за родители и педагози.
 
Откъс от книгата (издателство "Асеневци")
 
Неизвестно защо хората смятат, че кухнята не е място за детето.
Не вярвайте.
Точно обратното!
 
Във всеки дом кухнята е извор на безброй интересни и познавателни за детето неща. Само че е важно правилно да подготвим това пространство. Надявам се моите идеи да ви помогнат да направите вашата кухня уникална територия за радостно съвместно творчество и необикновени съвместни открития.
 
Защото да давате уроци по добри маниери и да изграждате избирателен вкус; да приобщавате чрез националната кухня към изворите на културата; да развивате самостоятелност и старателност, упоритост и креативност; да разширявате познанията за света; да изграждате умение за работа в отбор; да създавате нещо ново и необичайно, да наблюдавате, да се възхищавате и творите –
 
всичко това можете да го правите с детето леко и непринудено, докато варите супата, настъргвате кашкавал за специалната салата, правите хапки за празничната маса, проучвате състава на продуктите за нова рецепта или сервирате масата за вечерния чай.
Правете го заедно с вашето дете!
Очакват ви страхотни открития!, посочва авторката на книгата Елена Тимошенко
Прочетено 534 пъти Последна промяна от Сряда, 17 Юли 2019 10:59
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…