All for Joomla All for Webmasters
Да излекуваме тревожността, депресията и стреса
Стресът и емоционалните му прояви - тревожността и депресията - са най-големият здравен проблем на съвременните общества: 50 до 75% от всички посещения при лекар са свързани с оплаквания и заболявания, породени от стреса. Затова не е чудно, че книгата на Давид Серван-Шрайбер предизвика огромен интерес - само за година във Франция от нея бяха продадени 330 000 екземпляра и тя не слиза от челото на класациите.
С какво тя се открои сред стотиците книги на подобна тема и спечели доверието на читателите?
На първо място, това не е поредният комерсиален продукт, дело на сръчен писач, а по-скоро просветителска книга, написана с искрено желание да бъде в помощ на милионите страдащи. За пръв път тя запознава широката публика с резултатите от дългогодишни лабораторни изследвания, възвестили нова, революционна медицина на емоциите - без скъпи лекарства и безкрайна психотерапия. 
Въз основа на клиничния и научния си опит като невробиолог, психиатър и ръководител на Центъра по комплементарна медицина в Питсбъргския университет (САЩ), авторът ни представя седем изключително ефикасни метода, които действат през тялото и пряко влияят на емоционалния мозък, вместо да разчитат на езика и разума, от които той твърде слабо се влияе.
Някои от тях са съвсем нови и използват върхови технологии, като например "десенсибилизация и лечение посредством движения на очите (EMDR), "кохерентност на сърдечния ритъм" или пък "синхронизация на хронобиологичните ритми чрез изкуствено разсъмване", а други произлизат от хилядолетни лечебни традиции. Общото между тях е, че използват налични в човешкия мозък механизми на самолечение и са били подложени на сериозни научни оценки, доказващи тяхната ефикасност.
Седем метода, които дават възможност на всеки от нас да управлява живота си и да не бъде чужденец - нито за себе си, нито задругите...
Дейвид Серван-Шрайбер (21 април 1961 г. - 24 юли 2011 г.) е френски лекар, невролог и автор. Той е бил клиничен професор по психиатрия в Питсбъргското училище по медицина. Бил е преподавател в Медицинския факултет на университета Клод Бернар Лион.
Серван-Шрайбер е роден в Ньой-сюр-Сен, гр. Хаус де Сена, Франция. Той става съосновател и след това директор на Центъра за интегративна медицина в Медицинския център на университета в Питсбърг. Следвайки доброволческата си дейност като лекар в Ирак през 1991 г., той е един от основателите на американския клон на Лекари без граници (Doctors Without Borders), международната организация, получила Нобеловата награда за мир през 1999 г. Той също така работи като доброволец в Гватемала, Кюрдистан, Таджикистан, Индия и Косово.
През 2002 г. получава наградата за изключителна кариера в психиатрията. Той е автор на "Да излекуваме тревожността, депресията и стреса" и на "Можем да се сбогуваме повече от веднъж". Но най-големия му  бестселър е книгата Антирак (преведена на 35 езика, най-продаван Ню Йорк Таймс бестселър с повече от 1 милион копия в печат). В нея той разказва за собствената си диагноза, открита докато е едва на 31-годишна възраст - злокачествен мозъчен тумор. Разкрива и лечебната програма, която той е събирал, за да си помага отвъд хирургията, химиотерапията и радиотерапията за излекуването си.
Той също така е редовен журналист за списание Оде и други печатни медии.
След като е бил лекуван два пъти от злокачествен мозъчен тумор, Серван-Шрайбер се превръща във водеща фигура в ангажимента си да събере и въведе интегративни подходи към профилактиката и лечението на рака. Той популяризира знанията си чрез обучителни семинари, лекции, книги, блог и аудиокниги. 
Въпреки това той почина от рак на мозъка във Фекамп на 24 юли 2011 г., почти 20 години след като е диагностициран с рак. Един от последните му блогове е относно връзката между мобилните телефони и рака. Дейвид Сърван-Шрайбер е най-големият син на покойния френски журналист, автор и политик Жан-Жак Серван-Шрайбер.
Прочетено 1513 пъти Последна промяна от Вторник, 07 Ноември 2017 14:33
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…