All for Joomla All for Webmasters
Влияят ли интервенциите по време на раждане на здравето на бебето?
Новородени, родени с цезарово сечение, имат по-високи нива на хипотермия след раждането, сочи проучване.
Интервенциите по време на раждане са свързани с дългосрочния здравен риск на децата.  Изводът е направен от изследване, което включва почти 500 хил. родилки и техните бебета, съобшава сайтът scimex.org .
Проучването обхваща жени, родили от 2000 до 2008г., чиито деца са наблюдавани до петата им година. Изследователите подчертават, че са включени само здрави бременни, без рискови навици,  на възраст между 20 и 35-годишна възраст. 
От тях 38 на сто са имали спонтанно вагинално раждане без медикаментозна намеса, 43 на сто са били подпомогнати за започване на родилния процес или напредването на раждането е било стимулирано след като вече е започнало, 11 на сто са родили с планирано цезарово сечение и 7 на сто - със спешно секцио.  
88 на сто от всички раждания са били обезболени медикаментозно, като не се посочва какъв вид  обезболяващо е използван. 
Резултати сочат:
-Новородени, които са преживяли инструментално раждане след индукция или стимулиране са с най-висок риск от жълтеница и проблеми с кърменето.
- Новородени, родени с цезарово сечение, имат по-високи нива на хипотермия след раждането.
- Родените със спешно секцио са с най-висок риск от метаболитни нарушения в по-късна възраст.
- Броят на респираторни инфекции, метаболитни разстройства и екзема са най-високи сред децата, които са преживели някаква интервенция по време на раждането.
 
Прочетено 396 пъти Последна промяна от Понеделник, 09 Април 2018 13:08
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…