All for Joomla All for Webmasters
БТА с аудионовини за изборите за Европарламент

БТА има специални пратеници във всички страни от ЕС, които ще отразяват вота  на 9-и юни 2024 година в текст, образ и звук.

Звуковите файлове могат да бъдат свалени от тематичните материали в специалната емисия “Евроизбори 2024”, която може да бъде открита в банер още в началната страница на уебсайта на Агенцията, както и в постоянните емисии на агенцията “Свят” и “Балкани”. Линк към аудионовините има точно под водещата снимка към публикацията, пояснява Мартина Ганчева, кореспондент на БТА в Румъния.

 

За отразяването на европейските избори във всички държави членки на ЕС, преди месец БТА започна публикуването на предварителни материали с важна информация за вота, като представи справки за всяка страна членка на ЕС, предизборната програма на водещите партии във всяка държава, данни от социологически проучвания, резултати от минали евроизбори и нагласата за предстоящите, както и коментари и интервюта с водещи журналисти и експерти.

 

В изборната седмица кореспондентите и специалните пратеници на БТА по места публикуват не само любопитна информация за кандидатите за депутати в Европейския парламент и техните партии, но и подготвят и предлагат и видео репортажи за предизборната обстановка, които също са със свободен достъп.

 

В деня на изборите (9 юни) специалните пратеници на БТА ще съобщават информация за гласуването на българите в чужбина за Европейски парламент и за Народно събрание, информация за избирателната активност, както и резултати от екзитполове.

 

В деня след изборите (10 юни) БТА организира събитие с пряко включване от 27 държави по повод изборите за Европейски парламент. Събитието е озаглавено "БТА 24/27 ЕС" (БТА предава 24 часа в денонощието новини за евроизборите от 27-те държави в ЕС).

 

Кореспондентите по места и специалните пратеници на БТА ще се включат на живо от столиците на всички държави членки на Европейския съюз, където ще отразяват евровота от мястото на събитието, в допълнение към екипа от нюзрума в София. Освен че ще предават информация от специални прояви преди изборите и в изборната нощ, журналистите ще съобщят резултатите в реално време и ще потърсят мненията на журналисти и анализатори, които да ги коментират.

 

Събитието ще започне в 17:00 ч. в Националния пресклуб на БТА в София и може да бъде гледано на страницата във "Фейсбук" на БТА, ще бъде излъчено и с превод на английски език. Събитието ще се излъчва и в националните пресклубове на БТА в чужбина - Анкара, Турция; Босилеград, Сърбия; Букурещ, Румъния; Одеса, Украйна; Скопие, Република Северна Македония; Тараклия, Молдова.

 

Ето 27-те страни и техните столици, в които БТА ще отразява евроизборите на терен: Австрия - Виена, Белгия - Брюксел, България - София, Германия - Берлин, Гърция - Атина, Дания - Копенхаген, Естония - Талин, Ирландия - Дъблин, Испания - Мадрид, Италия - Рим, Кипър - Никозия, Латвия - Рига, Литва - Вилнюс, Люксембург - Люксембург, Малта - Валета, Нидерландия - Хага/Амстердам, Полша - Варшава, Португалия - Лисабон, Румъния - Букурещ, Словакия - Братислава, Словения - Любляна, Унгария - Будапеща, Финландия - Хелзинки, Франция - Париж, Хърватия - Загреб, Чехия - Прага, Швеция - Стокхолм.

Прочетено 291 пъти Последна промяна от Четвъртък, 06 Юни 2024 20:14
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…