All for Joomla All for Webmasters
Гост диригентът от Австрия Давид Холцингер пристига специално за Деня на р. Дунав в Русе

Денят на Дунав се чества на 29 юни –

датата, на която е подписана Конвенцията за опазване на река Дунав. Мисията на деня е да привлече вниманието към значението и опазването на реката и притоците й. 

 

„Открий Дунав“ е мотото на кампанията за тази година. Организатор на кампанията на европейско ниво е Международната комисия за опазване на река Дунав.

 

Българските крайдунавските общини всяка година активно се включват с различни екоакции, форуми, художествени прояви, спортни състезания, пленери, дискусии и изложби. С поредица от събития община Русе и тази година ще отбележи на 29 юни 2022 г. Деня на река Дунав. 

 

Концертът“ По течението на синия Дунав“ е част от събитията, организирани от Международно дружество „Елиас Канети“ под патронажа на Посланика на Австрия в София г-жа Андреа Вике.

 

Концертната програма изразява в музика обединителната сила, която реката носи и предава на европейските държави, през териториите на които преминава нейното течение. 

 

Солистите и оркестърът на Русенската опера ще изпълнят произведения от музикалните култури на Австрия, Унгария, Сърбия, България и Румъния под ръководството на австрийския диригент Давид Холцингер.

 
Прочетено 332 пъти Последна промяна от Събота, 25 Юни 2022 18:19
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…