All for Joomla All for Webmasters
Виенското трио Импресарио закрива 26-о издание на Австрийски музикални седмици
Трио Имерсио, един от най-добрите ансамбли за камерна музика във Виена,
 
„е определението за изискана  сила в класическата музика“, отбелязва Times of Malta. 
 
Вира Жук свири на цигулка, Мариам Вардзелашвили – на пиано и Ирене Кок – на виолончело. Участничките в този мултикултурен ансамбъл са от Украйна, Грузия и Нидерландия. Те живеят и работят във Виена. 
 
Трио Имерсио изнася концерти в 20 страни на четири континента, включително турнета в Япония, САЩ, Канада, Мексико, Тунис и др. 
 
За 2020-2022 г. триото е включено в програмата за насърчаване на млади изпълнители на австрийското New Austrian Sound of Music на австрийското Федерално министерство по европейски и международни въпроси и представя музикалната култура и традиции на Австрия по целия свят. 
 
Трио Имерсио е носител на наградата ' през 2016 г. Bank of Austria Prix d Arts. 
 
Тясната връзка, която има с музикалната култура на Виена, Трио Имерсио е особено изразена в интерпретацията на произведения на Й. Хайдн, Л. Ван Бетовен и Ф. Шуберт. 
 
Триото популяризира камерната музика като начин на живот и вярва в пълното потапяне в звуковия свят на ярки емоции, цветове и идеи. Тяхната особена автентичност и искреност допринася за специалната връзка с публиката в Европа, Северна Америка, Азия и Африка. 
 
Предстоят концерти на триото в Бургас 3.7.2022, 19:30 ч. ,комплекс „Флора“, в Пловдив, 5.7.2022, 19:30 ч., в галерия „Димитър Георгиев“. 
 
Заключителният концерт на тазгодишното издание на Австрийски музикални седмици – трио Имерсио ще свири за вас на 6 юли 2022 г., от 19 часа, в Музея „Земята и хората“ в София. 
 
Концертът е с вход свободен. Можете да подкрепите с вашето дарение изграждането на орган в музея.
 
Прочетено 192 пъти Последна промяна от Събота, 25 Юни 2022 17:40
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…