All for Joomla All for Webmasters
Турска компания планира да произвежда чаши със специално покритие против Ковид в завода си в България
След започване на масовото производство от компанията ще доставят безплатно за болничните заведения в страната произвежданите продукти от стъкло.
 
Турската компания „Шишеджам“ планира да произвежда чаши със специално покритие, както и други стъклени съдове с покритие против разпространението на заразата от Ковид. 
 
Производството ще бъде в заводите в Турция, а в България в завода, който се намира в Търговище. Това стана ясно на среща на изпълнителните директори на компанията в Министерството на икономиката с Министър Лъчезар Борисов, както и с министъра на здравеопазването д-р Костадин Ангелов.
 
На срещата присъстваха още зам. –министрите на икономика и здравеопазването, както и главният  държавен здравен инспектор доц. Кунчев. 
 
След започване на масовото производство от компанията ще доставят безплатно за болничните заведения в страната произвежданите продукти от стъкло.
 
Компанията планира да реализира продукцията си и за износ, като вече има разрешителни за производство и лиценз от две сертифицирани лаборатории в Турция, а на срещата бе обсъдено и съдействието от българска страна за бърз процес и изпитване и в сертифицирани лаборатории за ЕС. 
 
От компанията обсъдиха с министъра на икономиката и плановете им за нова инвестиция в страната ни в размер на 25 млн.евро, като икономическият министър посочи мерките за подпомагане на инвестициите от страна на държавата. 
 
Представителите на "Шишеджам" проведоха работна среща и с премиера Бойко Борисов.
 
  
.

Прочетено 162 пъти Последна промяна от Сряда, 14 Октомври 2020 20:33
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…