All for Joomla All for Webmasters
15 години Австрийска библиотека в Русе
Кметът на Русе Пенчо Милков и неговите заместници посрешнаха в сряда, 14 октомври 2020 г. извънредния и пълномощен посланик на Република Австрия в България Н.Пр. Андреа Вике. 
 
Визитата на Н.Пр. Андреа Вике е свързана с 15-годишнината от учредяването на Австрийската библиотека в Русе. Тя бе отбелязана в рамките на 13-ото издание на Литературния фестивал „Възможни светове“ в дунавския град. 
„Русе е перла на Дунава и забелязвам голяма промяна от първото ми посещение преди 15 години“, сподели Вике. 
Сред обсъжданите теми в разговора бяха културните връзки между Русе и Виена, чиито израз се открива в литературното наследство на Елиас Канети, бароковата архитектура и неповторимия дух на класическата музика.
"Реката не ни е разделяла, а винаги ни е свързвала“, сподели Милков и заяви ясно желанието си за сътрудничество и в други общественополезни сфери.
 
От срещата стана ясно, че Община Русе е готова да бъде домакин на австрийски експерти, чиито опит да се приложи при управлението на отпадъците в бъдеще.


.

Прочетено 292 пъти Последна промяна от Четвъртък, 15 Октомври 2020 16:01
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…