All for Joomla All for Webmasters
Първият виенски "културен файтон" прави лятото незабравимо
Разходка с "културния файтон" из Виена-новият хит в австрийската столица.
 
Първият виенски "културен файтон" прави лятото във Виена специално и предлага тематични пътувания през юли, август и септември.
 
Посетителите могат да видят една непозната Виена и да се потопят в нейната култура. 
 
"Културният файтон" е съвместен проект на Сузита Финк, театровед и ръководител на малък театър във Виена, и Мартина Михелфайт-Щокингер, която управлява конския впряг във файтона.
 
Проектът съчетава три споделени страсти: театър, коне и Виена. И двете организаторки държат изключително на хуманното отношение към животните и интеграцията на хора и животни в обща културна среда, като прилагат тези принципи по време на разходките с файтон из австрийската столица.
 
В програмата са включени различни тематични пътувания из Виена с артисти и писатели, които представят културния мегаполис от по-различен ъгъл. По време на разходката с файтон гостите могат да се потопят в историята и културата на града, разказва Ойроком-ПР София, част от мрежата за международни връзки на Община Виена. 
 
Един от маршрутите е  посветен на приказния свят на Виена. Куклена актриса и писателка са домакините на това пътуване, което трае 30 минути.
 
За любителите на криминалните истории е подготвено 50- минутно пътешествие из криминалната хроника през вековете.
 
Тази година Виена отбелязва тържествено 250-годишнината от рождението на Лудвиг ван Бетовен, който прекарва 35 години от живота си в австрийската столица. Именно на него е посветена и най-дългата разходка с "културния файтон". В продължение на два часа файтонът обикаля знакови места във Виена, свързани с великия композитор.
 
Сред тях са и много от квартирите, където е живял Бетовен. Известно е, че той се е местил цели 25 пъти и именно на страстта му да сменя жилищата си, е посветен и кукленият спектакъл "Бетовен – шампион по премествания!".
 
Екскурзията започва и завършва с музикални произведения от този спектакъл, а гостите научават интересни и забавни факти от живота на музикалния гений. 
 
Във всеки файтон има място за четирима гости, а цените за едно пътуване са от 120-180 евро. 

Прочетено 161 пъти Последна промяна от Понеделник, 20 Юли 2020 16:22
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…