All for Joomla All for Webmasters
Трендовете в интериорния дизайн през 2020
Представяме ви Лаура Дюлгерова и Laura Interior Design.
Лаура Дюлгерова казва за себе си, че е "дете на на всякакъв вид изкуства – рисуване, танци, пеене - там няма правила … има само страст , можеш да бъдеш себе си в пълния смисъл на думата. Нямаш граници,освен тези които ти си поставиш". 
 
- Лаура, защо решихте да се занимавате с (вътрешен) дизайн?
Случи се доста спонтанно. Въпреки това съм човек който определено оценява , доста наблюдава и обича добре издържания вид , било то на дрехи, интериор, екстериор или ландшафтна архитектура.
 
- Какви са трендовете за 2020?
През 2020 г. се очаква да виждаме все повече абстрактни щампи -  геометрията и размазаните изображения са приоритет. Такива модели нямат ясни граници, стил или форма, всеки сам си изгражда представа за това, което вижда. Ще се продължи наблягането на пастелните цветове и природата ще влиза в домовете все по-често с естествени материали и много растителност.
 
Затопляне: Удобните мебели в модерния стил от средата на века, „топлите „стени в бежови и кафяви тонове, меки акценти правят интериорa уютен и функционален. Класическото отворено пространство става все по-рядко, заменено  е от леки стъклени прегради.
 
Акцентът е върху създаването на уютен домашен интериор, потребностите на хората и комфорта им са на преден план. Все още е валиден неутралният фон с пресечна точка на ярки акценти. В цветовата гама се промъкват маслинено-кафяви, бежови, сиви, прасковено-розови цветове. 
 
Текстил: Големи плетени одеяла, декоративни възглавници, покривки от овча кожа, ръчно изработени вълнени килими, пухкави пуфове – всички тези приятни малки неща ще бъдат невероятно популярни тази зима. Не е грешка да се подреждат един върху друг, комбинират се различни текстури и шарки помеждуси. 
 
Металите и металните елементи бяха на вълната на популярността през последните няколко сезона. През следващата година тенденцията няма да изчезне, но ще претърпи някои промени. Акцентът ще бъде върху „топлите“ видове метал: месинг, злато, бронз.
 
Освен това доминиращо положение ще имат матовите повърхности, които изглеждат по-малко кичозни от бляскавия блясък.
 
Минималистичното съчетано с максимализма - чистите, семпли и светли цветове в дизайна на домашния интериор ще съжителстват с максимализъм при десените, цветовете и текстурите.
 
Мебели като скулптури - интересът към мебелите с различна и нестандартна форма ще се засилва все повече. 
 
Микс от ново и старо - говорим за стилове. Смесването на традиционни и съвременни елементи е най-сигурният начин да се постигне интериор, неподвластен на времето. Включете винтидж, бохо или средновековни акценти в модерно обзаведена стая. Ако не се прекали, резултатите са сигурни. 
 
- Кои са предизвикателствата за вас като млад дизайнер?
Всъщност, като за млад дизайнер предизвикателствата са същите като за „старши“ дизайнер (предполагам). Да се запозная с клиента и да вникна дълбоко в неговата същина, за да разбера от какво се нуждае. Всеки от нас е толкова различен и уникален, за това и всеки един проект е специален и говори за човека. 
 
- Кои са проектите над които сте работила досега? 
Работила съм и по обществени сгради, и жилищни -  апартаменти под наем, бижутериен магазин, казина, офис, ремонт на хотел „Хавана”, и разбира се, частни домове.
 
-А сега над какво работите?
СПА център „Ла Мер”, който който е в процес на изпълнение. 
 
-Както навсякъде, така и при вас конкуренцията е много голяма, каква е вашата запазена марка, благодарение на какво успявате?
Няма нищо специално, отдадена съм на клиентите си и държа да се сближавам с тях, за да имаме обмен на информация и удовлетворение на двете страни. 
 
-Не искате ли да живеете и работите в чужбина?
За живеене на този етап не, но моята работа позволява и от разстояние да се извършва, така че ги приветствам с добре дошли. 
 
- Харесвате ли Виена, вдъхновява ли ви?
Харесвам я, да. Бях малка, когато ходех, но определено ми харесва, архитектурата е величествена има страхотни вдъхновяващи кътчета. Бих казала, че ме вдъхновява. 
 
-Кои архитектурни и други влияния оформиха вкусовете, стила ви?
Да си призная във времето предвид работата ми,преоткрих толкова красота във всеки един стил , така, че не мога да посоча един. Пътувала съм много и на различни места, с различни култури и това мисля ,че ми е помогнало до голяма степен. 
 
За контакти с Лаура Дюлгерова:
Тел: + 359 898 855 277 
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Facebook: Laura Interior Design 
 
 

Прочетено 1133 пъти Последна промяна от Четвъртък, 30 Януари 2020 10:14
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…