All for Joomla All for Webmasters
„Синя хармония“ –цветът на 2020
Експерти от Института „Пантон" определиха „синя хармония“ за цвят, който ще властва в интериорния дизайн,
архитектурата и декорацията през следващите 12 месеца. 
 
Синьото на 2020-та година е изумителен цвят. Той е един от трите основни пигмента, от които се смесват почти всички останали цветове, дълбок и красив нюанс с невероятни възможности за комбиниране в интериора и екстериора.Изразява характер, смелост и увереност, носи силата на водата и ясното небе. Той е категоричен, но и адаптивен, като стабилен партньор в различни цветови комбинации и е чудесна основа или акцент в интериора. 
 
„Бих използвала „Синя хармония” като акцент на една стена в офис помещение, за да внесе баланс в емоциите и да въздейства мотивиращо и продуктивно. В домашен интериор бих експериментирала с този цвят в пространството за кулинарни подвизи и трапезарна част, отново като акцент на стена, а в по-смел вариант дори и в мебелите.
 
За скандинавско излъчване в интериора, този цвят пасва в комбинация с натурален дървесен декор за пода, бяло и пастелни тонове за мебелите и текстилните елементи, а в средиземноморието отново срещаме синьо и бяло като основа, но с много лимонено жълто и свежо зелено в допълнение“, казва интериорният дизайнер Миглена Стумбова.
 
Освен забележимо присъствие в света около нас, това е цветът на виртуалното пространство, на дигиталните новатори и авангардните технологии. Вижте браузъра си – цветът на глобалната мрежата също е променил нюанса си, за да внесе повече синя хармония, с усещането за спокойствие и свобода при пребиваването ни в интернет.
 
 

Прочетено 296 пъти Последна промяна от Сряда, 05 Февруари 2020 09:26
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…