All for Joomla All for Webmasters
За 18 - и път "Болницата за плюшени мечета" отваря врати в Австрия по Коледа
Утвърдилата се инициативата има за цел да накара децата да не се страхуват от лекари и зъболекари при посещението им в болница. 
"Болницата за плюшени мечета" продължава и в края на 2018 година в шест града в Австрия. Освен във Виена прекрасното събитие ще се състои още в градовете Инсбрук, Залцбург, Линц и Фелдкирх, обещават организаторите. 
 
Обикновено часовете преди обед са запазени за записали се училищни групи, а следобедите могат да дойдат всички деца , които искат доведат на преглед или лечение играчките си. "Болничният престой" трае около един час и е подходящ за деца от 3 до 8 години, а входът е безплатен.
 
Прекрасната инициатива е съвместен проект на Медицинския университет във Виена, Австрийската асоциация на студентите, Лекарската камара и Съюза на фармацевтите в Австрия. 
 
Последователността на различните процедури отговаря на действителността в болницата - от приемането до изписването на "пациентите". В болницата  работи и стоматологична клиника,
 
Както и минали години, така и сега поради големия интерес „Болницата за плюшени мечета” (Das Teddybär Krankenhaus) в австрийската столица ще работи три дни.
 
Във Виена са определени датите 5-7-декември 2018 г. Тъжната новина обаче е, че в столицата записванията вече са прекратени заради прекалено многото желаещи деца. Но пък още от сега се знаят датите за пролетното издание на инициативата. Затова запазете си от сега 23-24 май 2019 г. Инициативата ще се състои в Швехат и е съвместна с Червения кръст и Градската аптека (Stadt Apotheke -Schwechat )
 
В Инсбрук също ще има”Болница за плюшени мечета”, но само пролетно издание и то догодина:  2-5 април 2019 г. 
 
В Грац инициативата традиционно се провежда по-рано и вече се състоя: 13-14 ноември 2018 г. 
 
За събитието в Линц, Залцбург и Фелдкирх можете да научите ТУК
Прочетено 287 пъти Последна промяна от Сряда, 27 Март 2019 20:43
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…