All for Joomla All for Webmasters
15-о юбилейно издание на Виена Економик Форум
Престижното събитие ще е под мотото „Икономиката среща политиката” и ще е под почетното председателство на австрийския канцлер Себастиян Курц. 
Тази година Виена Економик Форум (Vienna Economic Forum) празнува своя 15-и юбилей и празничното издание ще се проведе на 19 ноември 2018 г. в австрийската столица. 
Престижното събитие ще е под мотото „Икономиката среща политиката” и ще е под почетното председателство на австрийския канцлер Себастиян Курц.
Предстоящият висок форум е важна част от календара на политическите събития във Виена тъй като е включен в официалната програма на  председателството на Съвета на ЕС от Австрия– трето по ред в историята на страната след влизането й в Общността. 
Включването на 15-то юбилейно издание на Виена Економик Форум като част от официалната програма на Австрийското председателство на Съвета на Европейския съюз е поредното и изключително голямо признание за дългогодишната и пионерна роля на ВЕФ за развитието и задълбочаването на икономическите връзки в целия регион на Балканите и Югозападна Европа.
В програмата на 15-тия Виена Економик Форум, който ще се състои в Къщата на инженерите ( дворец „Ешенбах”) в „сърцето” на австрийската столица, са предвидени две сесии:
Сутрешната дискусия ще е на тема „Регионалното сътрудничество като част от европейската интеграция и дигитализация на Балканите”. Заедно с еврокомисаря по цифрова икономика и цифрово общество г-жа Мария Габриел, в дискусията ще участват премиерите на Балканските държави, които са и почетни Патрони  на Виена Економик Форум.
Следобедната сесия също обещава да е гореща със своята тема: „Икономиката среща политиката”. Акцентите ще бъдат насочени към това, как едно силно икономическо сътрудничество може да допринесе за една по-силна Европа. 
 
Една от целите на Виена Економик Форум е, след двете престижни конференции под същото мото “Икономиката среща политиката”, организирани по време на европредседателството на България в София и сега- по време на европредседателството на Австрия- във Виена,  да се “прехвърли  своеобразен мост” към предстоящgото поемане на председателството на ЕС в първата половина на 2019 г.  от Румъния – друга страна, членка на Vienna Economic Forum, коментира д-р Елена Кирчева, основател и генерален секретар на VEF.
Сред участниците във 15-тия юбилеен Виена Економик Форум са отново както високопоставени представители на регионалната и европейската политика, така и президенти, изпълнителни директори и ръководители на успешни и добре познати икономически субекти от австрийската, регионалната, европейската и световната икономика. 
 
В рамките на конференцията активни членове и партньори на VEF със съществен принос за развитието на  регионалната икономика  традиционно се удостояват с „VIENNA ECONOMIC FORUM ANNUAL AWARD”.
Номиниран нoсител на този престижен приз като “Държава- член на  VEF - Кооперационен партньор за 2018 г.” е България!
Годишното издание на Vienna Economic Forum през  ноември всяка година е във Виена, а в течение на годината се организират форуми в държавите- членки под надслов Vienna Economic Talks (Виенски икономически разговори).
Припомняме, че Виена Економик Форум (Vienna Economic Forum), утвърдил се като Европейската икономическа  платформа със седалище във Виена, организира изключително успешно под същото мото -”Икономиката среща политиката”, своите “Софийски разговори 2018”  на 18-и май 2018 г. в Националния дворец на културата (НДК), с участието на министър- председателите на Западните Балкани и българския министър-председател, всичките почетни патрони на VEF.
Събитието бе част от официалната програма на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и бе обявявено за официално съпътстващо събитие на Софийската среща „Европейски съюз - Западни Балкани“ .
Прочетено 444 пъти Последна промяна от Вторник, 23 Октомври 2018 14:16
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…