All for Joomla All for Webmasters
Български лекар от AKH –Виена -  сред водещите лектори на конгрес в София
Двамата лектори от Австрия д-р Райко Евстатиев и д-р Маркус Пек - Радоса́влевич ще обсъдят с колегите си  ключови за съвременната гастроентерология терапии. 
Българският лекар от AKH –-Виена д-р Райко Евстатиев е сред  водещите лектори на 23-я конгрес по гастроентерология в София. Той ще запознае колегите си с темата за железния дефицит и желязодефицитна анемия при пациенти с възпалителни заболявания на червата. Д-р Евстатиев от години е част от екипа, който провежда клинични наблюдения върху пациенти с желядефицитна анемия, причинена от хронични възпалителни чревни болести. При тях се използва нова схема на терапия, която се отличава с опростеност на дозиране на желязото. Това лечение има преимуществото, че желязото може да е в по-високи дози и за по-кратко време се натрупа в организма. 
Другият лектор от Виена е д-р Маркус Пек - Радоса́влевич, който ще има презентация на тема „Съвременно лечение на напреднал
хепатоцелуларен карцином".
Операции на живо във Военно-медицинска академия -София, които ще се предават чрез телемост в Осло и Лион, ще бъдат „гвоздеят” на XIII-тия конгрес по гастроентерология, който е със силно международно участие.
Престижният форум събира изтъкнати специалисти още от Швейцария, Италия, Франция, Испания,  Израел, Великобритания и Русия. Конгресът ще се състои от 11 –и до 13 октомври 2018 г. 
Програмата „The Best of EASL” пък ще предостави възможност на специалистите да обсъдят ключови за съвременната хепатология предизвикателства с водещи европейски експерти. 
Прочетено 453 пъти Последна промяна от Петък, 09 Ноември 2018 23:51
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…