All for Joomla All for Webmasters
На плаж на Badeteich Герасдорф
На прага в покрайнините на Виена, на североизток се кипри рустикално местенце за плаж - Badeteich Герасдорф (Gerasdorf).
То е далеч от шумотевицата на големите градски къпални (често пренаселени), както и на плажните ивици около Alte Donau .
Тук се радвате на известна уединеност, дива природа, чисти езерни води. И на компанията на …лалугери. Посетителите на Badeteich – Герасдорф толкова са свикнали с полските гризачи, че няма изненадани. Още повече, че табели любезно известяват за възможността тези животинки да се появят неочаквано и в съседство с шезлонгите на летовниците.
Езерцето е изкуствено създадено и е заобиколено от път, подходящ за велосипедисти, в непосредствена близост е конна база. Рустикалният пейзаж се допълва и канала Мархфелд (Долна Австрия).
От Герасдорф може да се включите в популярния туристически обход Rundumadum с обща обиколка 120 км. Той описва кръг около покрайнините на Виена. Голямото предимство на Rundumadum е, че е съставен от многобройни отсечки с различна дължина: 2-3 км до 5-6 км, до чиито начални точки из Виенските околности. се стига с удобен градски транспорт. 
Badeteich Герасдорф предлага дневни карти, както и карти за целия сезон. Децата до 9 г. влизат безплатно, от 10 до 18 г. плащат входен билет от 5 евро, а за възрастни таксата е 9 евро. 
Можете да си вземете шезлонг под наем (1 евро), но можете да си донесете цялото плажно оборудване (чадър, масичка, шезлонг и др.) от дома.
Качеството на водата се следи от санитарните власти, през последните години се модернизираха тоалетни и друга прилежаща инфраструктура.
Пред езерото има около 100 паркоместа. 
Повече за цените можете да научите ТУК:
Приятно лято!
Прочетено 489 пъти Последна промяна от Петък, 17 Август 2018 09:48
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…