All for Joomla All for Webmasters
Виена също има Дианабад
И София, и Виена имат своя плувен комплекс Дианабад като сравнението се налага от само себе си. 
В момента посетители на комплекса в 2-ри район (Леополдщат) на австрийската столица са загрижени, защото се говори вече, че Дианабад (Dianabad) може скоро да затвори (2020 г.), защото тогава изтича концесионния договор. 
 
Заплашена ли е Дианабад от затваряне?, питат и местни медии.  
 
„Насред Виена бягство от ежедневието" е мотото, което може да се види на входа на Дианабад, чийто традиции водят към 1810 година.  Притесненията са, че през 2020 г. банята може да затвори врати и мястото на обществената къпалня да се префасонира в …офиси, според местни медии.
 
През 2000 г. Дианабад отвори врати след цялостно обновяване, подпомогнато от община Виена, но с условие, че къпалнята ще работи на концесия с този й предмет на дейност за срок от 20 години. Според някои източници, поддръжката на банята е твърде скъпа, и все по-малко хора я посещават. Обаче, особено за семействата с деца, които живеят наблизо затварянето на Дианабад би било значителна загуба. От кметството в Леополдщат се надяват обществената къпалня да продължи да съществува и да предоставя услуги на достъпни цени. Единственото сигурно сега е, че Дианабад затваря от 27.8 до 9.9.2018 г. заради ревизия.
 
В София, национален спортен комплекс „Диана“ (Дианабад) е най-посещаваният и обичан в страната. Предназначен е за провеждане на тренировъчни лагер-сборове на национални и клубни отбори от различни видове спорт. Тук са разположени най-многобройните за България зали, открити плувни басейни и площадки, фитнес центрове, игрища за плажен волейбол и др.
 
Национален спортен комплекс „Диана“ се намира в столична община Изгрев. В съседство с него са Националният възстановителен център и болница Спортна медицина и травматология и лаборатория за допинг контрол. 
 
Столичани го наричат „Малкият олимпиец“ поради многообразието на спортовете и услугите, които предлага. Kомплексът е изграден в периода 1968 – 1970 г. като в последните години беше значително модернизиран. 
 
Прочетено 1208 пъти Последна промяна от Сряда, 20 Март 2019 08:06
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…