All for Joomla All for Webmasters
Световна седмица на кърменето
Защо е важно да се кърми бебето? 
Световната седмица на кърменето стартира в стотици градове и ще се проведе от 1 до 7 август 2018 г. Тя се провежда за 26-и път по цял свят и целта й е да насърчи, подкрепи и защити кърменето. Тази година мотото й е:„Кърменето – основа на живота“.
На много места са предвидени  интерактивни лекции и работилници за родители на Седмицата на кърменето -  „Откровено за кърменето“, по примера на световния формат TED Talks. Той ще даде възможност на утвърдени специалисти – педиатри, акушерки и консултанти по кърмене  да разкажат за различните аспекти от живота на бебето, а родителите ще имат възможност да задават въпроси.
В свят, изпълнен с неравенства, кризи и бедност, кърменето е основата на доброто здраве на бебета и майки през целия им живот.
Логото, избрано за тазгодишното издание на Световна седмица на кърменето представя „триадата“ на родителите и тяхното дете, която да подчертава значението на съвместните усилия за защита, насърчаване и подкрепа на кърменето. Клоните, листата и кълновете са символ на растежа и развитието.
Линията, която се ражда от триадата и се превръща в листа, е връзката между кърменето и храненето, хранителната сигурност (състоянието на надежден достъп до достатъчно количество достъпна, питателна храна) и намаляването на бедността.
Кърменето предотвратява глада и недохранването във всичките му форми и гарантира хранителната сигурност на децата дори и в периоди на криза. Без допълнителна тежест върху доходите на домакинството, кърменето е евтин начин за хранене на децата и допринася за намаляване на бедността. Храненето, хранителната сигурност и намаляването на бедността са от основно значение за постигането на Глобалните цели за устойчиво развитие на Обединените нации.
Повече информация за целите на тазгодишната Световна седмица на кърменето можете да намерите ТУК
 
 
 
Прочетено 147 пъти Последна промяна от Понеделник, 30 Юли 2018 12:06
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…