All for Joomla All for Webmasters
FLUCA - австрийският културен павилион в София
Програмата за юли е наситена със събития. 
Австрийският културен павилион FLUCA вече се намира на една от най-ключовите централни локации – площад Св. Неделя в София и откри своята нова локация с незабравимо лятно парти на Niki Phoenix и Emil Doesn’t Drive.
В момента контейнерът е разположен централно на площада, а пред него са поставени т.нар. „Енци“ – дизайнерски обекти за сядане, които бяха докарани от Museumsquartier във Виена. Партито събра впечатляващ брой публика – ценители на висококачествена музика, жители и гости на София, които до късно танцуваха заедно на площада. Партито отбеляза приемането на председстелството на Съвета на Европейския съюз от Австрия.
На 11 и 12 юли прогрaмата представя инициативата за създаване на дългосрочна и споделена стратегия за развитие на София и крайградските територии – Визия за София.
На 13 юли е прожекцията на Ив Тошайн. Тя ще представи своите 2 видео произведения, разглеждащи военния парад като политическа манифестация, но и като естетически акт. Видеото „Бежанци“ е продуциранo специално за FLUCA и ще бъде представенo за първи път на сцената на павилиона.
На 14 юли е пърформансът на Михаил Михайлов. Това е първото произведение през този сезон, което пряко се занимава с архитектурата на FLUCA и превръща контейнера в тайнствено огледало, влизащо в интеракция с публиката.
Темата за градските пространства ще бъде поставена в програмата на 15 юли със събитие с участието на главния архитект на Столична община – арх. Здравко Здравков. Той ще се срещне с граждани и експерти и ще разкаже за новата пешеходна част на бул. Витоша, както и за Международния конкурс за преустройството на площад Света Неделя.
На следващия ден още една кауза за градско развитие ще бъде представена от Християна Василева и Светослав Александров. Проектът Зелена линия София има за цел да адаптира неизползваемите железопътни линии около центъра на София.
Присъствието на арт контейнера на пл. Света Неделя ще завърши с парти на групата Ропотамо и Парси на 20 юли.
След това, FLUCA ще замине, за да заеме своето място пред Народния театър „Иван Вазов“.
На 27 юли ще бъде концертът на Turumtay и Zaric – известна виенска формация за експериментален джаз.
На 28, 29 и 30 юли ще бъде представена видеоинсталацията на Сибин Василев и Йоан Трелу. Първата част на произведението вече беше представена с голям успех в галерия LS43 в Берлин, а FLUCA става сцена за продължението на този проект.
На 31 юли Луиза Марган създава пърформанс, който смесва изоставени рекламни табели от градската среда в София с експериментален звук.
Прочетено 290 пъти Последна промяна от Четвъртък, 12 Юли 2018 09:29
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…