All for Joomla All for Webmasters
Успешна операция на австрийски и български ортопеди
Рядка операция на бедрен тумор бе извършена в  МБАЛ „Св. Панталеймон" – Плевен.
Рядка операция на бедрен тумор бе извършена в МБАЛ „Св. Панталеймон" – Плевен от австрийски и български ортопеди. 
60-годишният пациент е изписан в добро здраве и дори се е върнал на работа, обясниха от лечебното заведение. Здравният проблем се е появил при мъжа преди 15 години, той е бил с феморален костен дефект заради тумора, а сега поради рецидив се е наложило пак да се подложи на животоспасяващата операция.
„Бедреният тумор е особен вид раково образувание, което „изконсумира костта” и се налага поставянето на сложна изкуствена става, различна от обикновеното ендопротезиране на тазобедрената става”, обясни д-р Пламен Ненов (на сн.), началник отделение в в  МБАЛ „Св. Панталеймон" – Плевен.
Екипът от хирурзи е бил сформиран от водещия  австрийски ортопед д-р Оливър Джахани, доц. д-р Венци Росманов, ръководител на Клиниката по ортопедия и травматология, д-р Пламен Ненов, началник отделение и д-р Здравко Александров, анестезиолог. В операцията е участвал и австрийският инструментатор (букв.превод- операционна медицинска сестра) Майкъл Пайзъл.
Д-р Оливър Джахани (на сн.) е водещ лекар в Отделението по ендопротезиране на Клиниката по ортопедия в Щолцалпе, Австрия. 
Австрийският екип е впечатлен от високия професионализъм на българските си колеги, изключителната им медицинска подготвеност и сложността на операциите, които извършват. 
Чрез извършената операция е компенсирано образувание с размер по-голям от 10 см., като са използвани два вида системи за колянно ревизионно протезиране.
Екипът на МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен“ предоставя запис от манипулацията на специалистите с интерес към туморно ревизионното протезиране. 
Прочетено 258 пъти Последна промяна от Четвъртък, 12 Юли 2018 07:20
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…