All for Joomla All for Webmasters
Австрия гледа към роботите в здравеопазването?
Außenwirtschaft Австрия организира уебинар на 5-и декември 2017 г.,
от 10 до 12 ч, на който ще се информирате за посоките в които се развиват най-новите технологии в роботиката в Япония, Швейцария и Дания.  В него можете да участвате, докато сте на вашето бюро, а информацията ще получите от експерти от водещите центрове в Токио, Цюрих и Копенхаген.  За записване ТУК:
Темите: Как се използват успешно роботизираните технологии в здравния сектор? Какви възможности има базираната на роботи неврорехабилитационна терапия  (локомати). И как могат средни и малки фирми да използват роботи за своите цели?
 
Междувременно, още от м.г. 2  белгийски болници вече имат нови членове на екипите си от иновативно поколение. Става въпрос за хуманоидния робот, наречен Пепър. Той посреща пациентите и техните близки на рецепциите на двете лечебните заведения в Лиеж и Остенд.  
Пепър има екран на гърдите си и кръгла глава. Той е първият робот в света, който помага на хора в медицинска обстановка.
Пепър е висок 140 сантиметра и се придвижва чрез колела, монтирани на бялата му рамка. Новият асистент може да разпознава човешки говор на 20 езика, както и да отчита дали говори с жена, мъж или дете.
В Лиеж помощникът, който струва около 30 хил. евро, работи единствено на рецепцията, но в болницата в Остенд Пепър придружава пациентите до търсеното от тях отделение, коментира Рафаел Тасар от компанията „Zora Bots”, разработила софтуера на болничния асистент.
Моделът е изграден от азиатски части, сглобени във Франция, и е изпробван в японски магазини и няколко френски търговски центъра, основно с функции на продавач. Сега за пръв път ще работи като рецепционист.
Друг модел по-малки роботи, разработени от същата компания, са 57-сантиметорвите Нао. Те вече са разпространени в 300 болници, старчески и социални домове по цял свят. В Лиеж и Остенд те се използват в отделенията за деца и възрастни хора.
Хуманоидният робот, наречен Пепър, който от близо година посреща пациентите и техните близки на рецепциите на две белгийски болници, бе показан за пръв път и в България по време на международния фестивал Webit Europe 2017.
 
Що се отнася до локоматите, то Австрия има 26 локомати.
И още веднъж дарителската сметка, за тези, които искат да подкрепят дарителска кампания „Локомат за България”на д-р Анелия Хохвартер.
Дарителска сметка: Анелия Петрова Хохвартер
IBAN:  BG60 UNCR 7000 1522 7289 49 (в Евро)
IBAN:  BG65 UNCR 7000 1522 7289 56 (в лева)
BIC (SWIFT): UNCRBGSF
Постъпилите дарения ще бъдат преведени директно от банката на фирмата Hocoma, без междинни търговци според договора за покупко-продажба.
Прочетено 1268 пъти Последна промяна от Неделя, 03 Декември 2017 18:01
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…