All for Joomla All for Webmasters
Италия изгражда 140 км велосипеден път
Новината е в рубриката" На гости у съседите". 
Мащабният и атрактивен проект се очаква да бъде готов до 2021 г.
В Италия ще се открие нов панорамен велосипеден маршрут, който ще се превърне в един от най-живописните в Европа. Трасето ще е дълго 140 км и изграждането му трябва да започне през лятото на 2017 г. 
Пътят ще обиколи бреговете на най-голямото езеро в страната Гарда. Маршрутът ще има различни нива на трудност и в области, където има стръмни склонове, ще има възможност за алтернативни начини на придвижване, съобщава сайтът.www.economic.bg.
В проекта са включени три области Ломбардия, Венето и Трентино-Алто Адидж, които подписаха Меморандум за разбирателство с Министерството на културното наследство и туризма и дадоха зелена светлина за изграждането на дългия път, който ще доведе до реализирането на този уникален пръстен в Европа. 
Маршрутът ще свърже вече съществуващи велосипедни алеи и ще бъде интересна атракция за любителите на този спорт. Освен с колела, по пътя ще може да се движат и пешеходци.
Пътят ще бъде широк 2.5 метра, изработен от синтетичен материал, наподобяващ дърво, но устойчив на атмосферни влияния и тънък стоманен парапет ще се простират по цялата част. Очаква се мащабният проект да е готов до 2021 г. 

Прочетено 1470 пъти Последна промяна от Четвъртък, 04 Май 2017 16:43
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…