All for Joomla All for Webmasters
Защо разказвали на магично дърво колко обувки са скъсали в пътешествия?
В рубриката ни "На гости на съседите" днес ще ви разкажем за град Виджевано в Италия, който посвети на България Дърво на спомените.
 
Дърво на спомените беше посветено на България и посадено в центъра на град Виджевано в Италия. Инициативата е на Генералния консул на страната ни в Милано Таня Димитрова, съобщи Мартина Ганчева за БТА.
 
В инициативата взеха участие кметът на Виджевано - Андреа Чефа, заместник-кметът Антонело Галиани, общински съветници и представители на различни институции. 
 
Древна легенда, наречена "Обуй се и върви, върни се и ми разкажи" гласи, че ако разкажеш пътешествието си на дървото на спомените, то преживява емоциите ти, усеща любовта ти.
 
В отплата на споделените спомени, съдбата ще те награди с още пътешествия из целия свят, при условие, че се върнеш при любимото дърво и чрез спомените си го съживяваш всеки път. То ще ти пожелае да скъсаш много, много обувки по пътя на приключенията. 
 
Виджевано е известен център на обувната промишленост в Италия. В него се намира Музеят на обувките с уникални експонати от времето, когато градът е бил център на световната търговия.
 
Там се пазят и обувки, носени от папа Йоан XXIII от XX век, и от италианския премиер и лидер на фашизма Бенито Мусолини, както и реплика на чифт любими обувки на френския крал-слънце Луи XIV от XVIII век.
Целият текст можете да прочетете тук.

.
 
 
 

 

Прочетено 170 пъти Последна промяна от Четвъртък, 02 Декември 2021 22:13
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…