All for Joomla All for Webmasters
Екоселище „Радост”- място чисто и приказно!

Екоселището е създадено с цел АЛТЕРНАТИВА на външната системата - релаксът е смесен тип:

пасивен - разходки, медитации, йога, книги, беседи, общуване или  активен - включване в дейностите на селището - от градини и ниви до строеж с еко материали. А може и двете, обяснява Жанет Орфану, една от стопанките на екоселище „Радост” в с. Горско Косово в България. Написала е книги, които промениха живота на много хора.

Духовното извисяване започва обикновено с четене, което е самостоятелно и индивидуално. На следващия етап се появявяват  и курсове, семинари и лектори. На третия етап, който сме ние тук в екоселището - идва ПРИЛОЖЕНИЕТО на наученото - от ранното ставане с посрещане на изгрева, през сутришната гимнастика/йога, през работа в градината или за мястото - няколко часа СЛУЖЕНЕ, след което идва време за размисъл, медитация, оставане насаме със себе си. Денят завършва с беседа на духовна тема или песни около огъня.

Най-важното през целия ден остава ОБЩУВАНЕТО -
какво казваме, защо го казваме и с какъв тон говорим. 
Постоянно наблюдаваме себе си – мислите, реакциите, постъпките си. Какво и колко изяждаме, различаваме ли нуждите си от прищявките си?
В екоселището се предлага езда/разходка с кон, стрелба с лък, бране на билки, въжени забавления и предизвикателства - тролей, въже, мост и др.
Екоселището има прекрасни условия за почивка и духовна работа. Почивката е свързана с това, че това е едно чисто място с уникална природа. 
  
Много близо са Крушунските водопади
 и Деветашката пешера. 
Има възможност за разходки, езда, стрелба с лък, каране на кану в язовира, колоездене. Има също стан, струг за дървени купички и прибори. Има за всеки каквото му душа иска. :) А може и просто да се лежи и да се наслаждава на природата.
„Всичко, което произвеждаме е БИО - торим с торта от собствените ни крави, коне и кокошки, пръскаме с отвари от коприва, бял равнец и други. Изобщо не се ползва ХИМИЯ в никакъв вариант и форма.
Съдовете се мият с пепел,
а телата - със сода за хляб и домашно приготвени сапуни.
 С водата от септичните ями торим люцерната в дворовете, която е храна за животните ни. Цикълът е затворен”, разказва още Жанет .
Думата био значи, че е натурално и живо. В общността не се прави компромис с качеството на храната, това защото знаем колко е важна тя за храма на душата. Това е вегетарианска общност.
„Организираме събития, които ние считаме за потребни и важни за нашия духовен ръст и приемаме хора, търсещи същото. Обявяваме ги в сайта ни и във Фейсбук”, посочва организаторът Никола Куташки -. Доброволци се канят. Всички са добре дошли. Често публикуваме плановете на селището, проектите и каним хората да се включат. 
В  момента ще се изграждат глинени къщи
 и парник. 
Ако някой иска да получи повече инфо за условията, нека ми пише”, добавя още Куташки..
Това важи както за гости така и за доброволци. 
На 22-24 април ще има йога ваканция. Който е по пътя на йога е добре дошъл. На 20-22 май ще има Национална вегетарианска среща при нас. Който е смята, че това е начин на осъзнат живот, нека заповяда. Програмите на събитията са богати. В тях се включва всичко което предлага мястото, и следваме повелята на Учителя Дънов, да е общодостъпно. Всички събития са по 80лв. В това слиза всичко. Три пъти жива храна, нощувка, беседи и т.н. С тези цени, селището си покрива разходите и с това което остава, се развива. 
Винаги сме отворени за приятели и гости. Всеки е добре дошъл по всяко време. Цветница, Великден, нека заповяда. Това място е чисто и приказно!!! Който е бил там, никога не го забравя. Не забравя разговорите, вечерите край огъня, вкусния жив хляб. Усещането, че си е у дома!, допълват слънчевите домакини на екоселището.
За контакти :
Във  facebook- Никола Куташки, както и на майл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и на телефон 00359/897538843.
Условията за гостуване и доброволчески престой могат да бъдат прочетени в сайта : www.gorskokosovo.com
(PR статия)
Прочетено 1433 пъти Последна промяна от Неделя, 27 Ноември 2016 18:09
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…