All for Joomla All for Webmasters
За 4-и пъти пазар на насладите "FairERleben"  във Виена

Тази година пазарът на насладите "FairERleben" във Виена ще се проведе на 7 и 8 –и април.

Успехът на предишните му издания и интересът към него направи възможно и 4-ото поред изложение, което ще се проведе в Аркадния двор на Виенското кмество. 
Организатори са FairTrade –Австрия в кооперация с „ÖkoKauf Wien“ и Магистрат 22 ( Виенския отдел за опазването на околната среда) с много неправителствени организатори, които представят много „справедливо” произведени продукти. Посетителите ги очакват много дегустации, богат избор на стоки, а за ученици, дошли като цял клас се предлагат уъркшопове и беседи. Предвидени са и няколко презентации на икономически теми, етика в икономиката, човек и природа и присъствието на продукти с логото на FairTrade в супермаркетите. За да чуете беседите обаче трябва предварителна регистрация.
Още за „справедливите евро”
Много малки и големи идеи допринасят от десетилетие за разпространяване и популяризиране на FairTrade в Австрия. Тази година за първи път в алпийската република ще бъдат раздадени награди за насърчаване на този бизнес в категориите „Производител”, „Гражданско общество”, „Отдаденост на работното място”. Отличените компании ще станат ясни през ноември .
Производителите във FairTrade системата имат важна роля, тъй като тези продукти, произведени в Азия, Африка и Латинска Америка трябва да бъдат внесени към Европа, преработени и накрая пуснати в продажба. Над 114 производители в Австрия са си поставили за цел с производството на тези продукти да насърчават FairTrade.
През последните няколко години глобалните приходи от справедливо търгувани стоки отчитат двуцифрен пазаране ръст в проценти, като лъвският пай се пада на кафето( близо 50% ).
Повече за изложението (http://www.fairtrade.at/fairerleben-2015)

 

Прочетено 747 пъти Последна промяна от Неделя, 24 Април 2016 08:44
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…