All for Joomla All for Webmasters
Велоконференция във Виена обсъжда промените на климата
При записване са предвидени специални отстъпки за участници от Югоизточна Европа, НПО и студенти. 
От 29 до 31 март 2020 г. в зала Гьосерхале във Виена ще се проведе 13-ата среща на Австрия по колоездене под мотото „Колоезденето е опазване на климата“. Очакват се до 500 експерти от страната и чужбина, съобщи  Ойроком-ПР София, част от мрежата за международни връзки на Община Виена.  
 
„Велосипедният трафик е съществена част от опазването на климата в кварталите, общините и градовете. Заедно искаме да разгледаме и обсъдим възможностите за колоездене като част от борбата с климатичната криза“, казва Мартин Блум, координатор на Община Виена по колоездене и директор на Виенската агенция за мобилност, която организира най-важната конференция за насърчаване на колоезденето в Австрия. 
 
Защитата на климата е по-наложителна от всякога. Каква роля може да играе колоезденето в този процес? Каква е подходящата колоездачна инфраструктура в градовете и общините? Какви ресурси и структури са необходими за нейното изграждане?
 © Fahrrad Wien / Wolfgang Zajc
 
Експерти от бизнеса, науката, неправителствените организации, политиката и администрацията ще се срещнат на 13-ата среща по колоездене, за да отговорят на тези въпроси. Основните докладчици са сред най-добрите експерти и ще предложат интересна информация. 
 
Регистрацията за срещата на върха с велосипеди вече е възможна. Участниците от страните от Югоизточна Европа са освободени от такса участие, а за НПО и студенти има специални отстъпки.  
 
В рамките на срещата по колоездене ще се проведе изложение, организирани са екскурзии и множество възможности за създаване на професионални контакти.
 
В неделя, 29 март 2020 г., ще се проведе RADpaRADe (велопарад) – многохилядно велосипедно шествие по централната виенска улица Рингщрасе, на което са поканени и участниците в конференцията.
 
Допълнителна информация: 
 
 
 
За да се регистрирате без такса участие , използвайте този линк: https://interconvention.eventsair.com/13-osterreichische-radgipfel/supported-registration/Site/Register
 
 

Прочетено 977 пъти Последна промяна от Сряда, 05 Февруари 2020 09:19
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…