All for Joomla All for Webmasters
Котешки разкази за лека нощ (част 12)
Един виенски сладкодумник разказва...
Епизод 12 
 
Едно безстрашно коте  
 
Котките и кучетата си имат стара вражда. И двата вида са хищници: кучето лае и ръмжи, оголвайки зъбите си. Котката пък прави „дъга” с гърба си и съска като види куче . В наши дни може коте и куче да се сприятеляват, ама най-често са съперници.  
 
Любителите на кучета, казват, че котките са егоистични и неверни създания, докато любителите на котки отбелязват, че стопаните на кучета са невротици. Ще ви разкажа сега не сладникаво-захаросан епизод, в който двете четириноги любимци се прегръщат миролюбиво, а за храбростта на едно малко коте.  
 
Един ден моят приятел Алекс ме посети у дома. Той доведе и своето грамадно ловно куче –Лука, което бе порода брако италиано. И докато двамата си говорехме оживено, 5-годишния Лука се опита да се сприятели с моите две котета: ходещата по покривите Лили и сдържаната Джини.
 
Лили обаче изсъска срещу него като отстъпваше бавно назад. Тя показа класическа реакция на неприязън и страх при заплаха. За разлика от нея, Джини остана спокойна и изправена, докато бялото петнисто куче пристъваше към нея.  
 
Лука бе добродушен и приятелски настроен към котета, бих го оприлиличил на един голям добряк, на който му се налагаше да дели стая с едно нервозно коте и едно друго коте, което го гледаше невъзмутимо. 
 
Кучето се  приближаваше все по-близо към Лили, махайки весело с опашка, едва ли не очаровано, че си има вече приятелка. Но, не се получи... 
 
Джини го остави той да дойде „на един мустак разстояние”. И тогава реагира. В този момент видях с крайчеца на окото си едно бързо движение във въздуха.  Обърнах се и видях как Лука побърза да се отдалечи. 
 
На сбогуване Алекс забеляза, че ловното му куче има нещо бяло по носа. Оказа се, че там стоеше забучен отчупен котешкия нокът на Джини. Така разбрахме колко храбро и войнолюбиво коте бе тя. Добродушното куче бе 4-5 пъти по-голямо от нея, но тя успя да го прогони безстрашно и от раз. 
 
Лука също се оказа джентълмен, отстъпи без звук, опитвайки дори да прикрие раната си. 
 
 

Прочетено 571 пъти Последна промяна от Четвъртък, 06 Февруари 2020 10:13
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…