All for Joomla All for Webmasters
Защо да използваме бамбукови четки за зъби?

Българска фирма направи ново поколение четки за зъби от бамбук. Nordics Bamboo е с дръжка от MOSO бамбук - единственият, бързо растящ сорт,

който не се яде от пандите. Като едно от най-бързо растящите растения той има изключителни регенеративни свойства и на практика не се налага изсичане на гори. Материалът минава през процес на карбонизация и термична обработка, за да се постигне водонепромукаемост на четката и да се защити от бактерии и плесени при ежедневна употреба.


В процеса на производство те е подложена на топлинна обработка, за да се защити от микроби, а влакната на четката са от рециклиран висококачествен найлон на DuPont, който се разгражда в природата 20 пъти по-бързо от обикновените полиестерни влакна. Опаковката е от 100% рециклиран картон, изработена в България.

В четките Nordics Bamboo няма абсолютно никаква пластмаса!

Дори найлоновото протекторче за четката е от изцялоBPA-free материал. Картоните са от рециклирани български хартии и са напълно био-разградими.

Самата четка е с много мек косъм, който много нежно и щадящо да почисти междузъбните пространства, без да нарушава зъбния емайл. Черните влакна са обработени с въгленBinchotan, който пък помага за нежно избелване.

Самият въглен се използва от хилядолетия за фино филтриране на водата за пиене, както и за избелване на зъбите. Той е напълно безвреден и за разлика от твърде агресивния въглероден пероксид, няма никакво негативно влияние върху зъбния емайл. Действа като абсорбира отлаганията по повърхността на зъба и предотвратява натрупването им в зъбен камък.

Влакната на четките за изтънени при краищата, за да почистват под венците, където се събира плака и остатъци от храна.

Четката може да се използва от всички членове на семейството, дори и от най-малките.

Препоръчваме четките да се сменят на около 2 месеца и винаги след боледуване/!/, съветват от фирмат.

 

(PR статия)

Прочетено 746 пъти Последна промяна от Неделя, 24 Април 2016 08:35
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…