All for Joomla All for Webmasters
Австрийският холдинг Sanlas осигурява медицинска грижа на над 10 хил. пациенти по света всяка година

Медико-дентален център Preventica e част от австрийския холдинг SANLAS

 

 

и е първият център за превантивна медицина в България. 

 

Първият център за превантивна медицина Preventica  в България отвори врати в жилищния и бизнес комплекс Гаритидж парк в София.

 

Официални гости на събитието бяха част от инвеститорите, както и водещи представители на дипломатическите, бизнес и застрахователните среди.

 

По време на откриването беше отслужен тържествен водосвет от Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний. 

 

„Бъдещето на медицината е преди всичко в превенцията и персонализираната грижа" - споделя екипът на Preventica и допълва, че това е в основата на тяхната философия, заедно с международни стандарти и с опита на водещия инвеститор – австрийската група Sanlas. 

 

Медико-денталният център осигурява цялостна здравна грижа чрез индивидуален подход и висококачествени услуги с фокус върху превенцията.

 

Това включва анализ и оценка на рисковите фактори и тяхното ограничаване на базата на дългосрочна персонализирана стратегия за здравето, фокусирана както върху лечение, така и върху промяната на начина на живот. 

 

Preventica разполага с високотехнологично оборудване от последно поколение и съвременни методи за диагностика и лечение, сред които първата за България автоматизирана ултразвукова система, специализирана за диагностика на млечни жлези.

 

Центърът е и едно от малкото места в страната с кардиопулмонален тест, който се използва за изследване на функциите на сърцето и белите дробове по време на физическо натоварване.

 

На разположение на пациентите е и дентална зона, напълно оборудвана и предлагаща пълен цикъл от услуги – профилактика, диагностика и лечение. 

 

Единствен в България центърът ще предлага на пациентите си програми за превенция и лечение спрямо индивидуалните нужди на всеки, единно персонализирано дигитално здравно досие, улеснен достъп до информация, възможност за бързо и удобно запазване на час онлайн.

 

Предимство е и изготвянето на здравна стратегия и проследяването на изпълнението ѝ, както и активното прилагане на опита на местни и международни специалисти в областта на превенцията. 

 

Preventica е част от водещия австрийски холдинг Sanlas който развива успешна и ефективна практика в областта на лечението и рехабилитацията.

 

Дружеството е основано през 1992 г. и управлява портфейл от специализирани здравни заведения в Австрия.

 

В Sanlas работят 1100 експерти, които годишно осигуряват медицинска грижа на над 10 000 пациенти от цял свят.

 

Любопитна подробност е че централата на холдинга се намира в Грац, в бившата вила на фамилията Батенберг.

 

Именно на това място българският княз Александър Батенберг прекарва последните години от живота си.


Прочетено 321 пъти Последна промяна от Четвъртък, 16 Юни 2022 18:25
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…