All for Joomla All for Webmasters
Млад лекар от "Пирогов" с престижна европейска награда във Виена
Д-р Иван-Асен Шишманов получи отличието за описан клиничен случай в собствената му практика, свързан с превенцията на мозъчния инсулт.
Специализантът по кардиология в Пирогов д-р Иван-Асен Шишманов беше на награден от  SPAF Academy (Stroke Prevention in Atrial Fibrilation - Превенция на инсулт при предсърдно мъждене) на научен форум, който се проведе през януари във Виена. Във форума участваха делегати от близо 20 европейски държави, измежду които и България. 
 
Наградата е за описан от д-р Шишманов клиничен случай от собствената му практика, свързан с превенцията на мозъчния инсулт.  
 
SPAF Academy (Stroke Prevention in Atrial Fibrilation - Превенция на инсулт при предсърдно мъждене) е научен форум, който се организира всяка година от Boehringer Ingelheim. Той се фокусира върху новостите в лечението и превенцията на мозъчния инсулт при пациенти с предсърдно мъждене и в частност оралната антикоагулантна терапия. 
 
Тази година лектори са били специалисти в областите на кардиологията, неврологията и хематологията от Канада, Германия, Австрия, Полша. Те са представили интересни и полезни лекции на тема антикоагулация и превенция на мозъчен инсулт, пречупени през призмата на съответната им специалност. 
Част от събитието протича като "състезание" между лекари за представяне на клинични случаи от собствената им практика. Подадени са около 500 случая, които са селектирани от комисия, съставена от мултинационален и мултидисциплинарен екип специалисти в трите гореописани области и сведени до 20, между които протече и самото "състезание".
„От тези 20 бяха селектирани 3 печеливши, измежду които и моят. Наградата за авторите е спонсорство за европейският, а тази година и Световен конгрес по кардиология, който ще се проведе в Париж през август-септември 2019. 
Прочетено 396 пъти Последна промяна от Събота, 02 Март 2019 21:59
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…