All for Joomla All for Webmasters
Българската Коледа – 2019- комплексна подкрепа за децата в нужда
16-то издание на благотворителната инициатива е насочено към децата с тежки заболявания и увреждания. 
„Българската Коледа“ не е просто дарителска кампания, тя е нещо много повече. Тя дава надежда за бъдещето ни като държава и общество, защото успява да обедини хора с различни професии, образование и социално положение около една общественозначима кауза. Това заяви президентът Румен Радев, който обяви старта на 16-то издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа”,  която се провежда под негов патронаж.
„В подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания” е темата на „Българската Коледа”-2019. „Резултатите от новите медицински технологии и методи стават все по-добри, но има редица заболявания, при които това е недостатъчно. Нужно е продължително лечение, социална подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания и на техните семейства“, каза още президентът.
Благодарение на проявената съпричастност на добродетелни българи, 15-то издание на „Българската Коледа“ в подкрепа на децата  разполага с бюджет от 2. 6 млн. Кампанията имаше за цел да помогне за подобряване на продължителното им лечение и активната рехабилитация. 
 
Със сумата от близо 700 хил. лв са подпомогнати 505 деца за осъществяване на лечение и рехабилитация. Закупена е медицинска апаратура за 22 лечебни заведения от цялата страна – университетски и многопрофилни болници, рехабилитационни центрове и домове за медико-социални грижи на обща стойност 1 790 000 лв. 
 
Прочетено 202 пъти Последна промяна от Четвъртък, 13 Декември 2018 19:59
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…