All for Joomla All for Webmasters
След успешната трансплантация, Виктор е студент в Uni-Wien
32-годишният младеж записа да учи биология. 
Виктор Мавров вече е студент по биология, след като успешно му бе присаден бял дроб в AKH-Виена от екипа на проф. Валтер Клепетко. Операцията бе точно преди една година - на 7-и ноември. 
За 365 дни животът му се преобърна щастливо и той може да следва и сбъдва мечтите си. Една от тях е да бъде студент. Виктор признава, че е записал да учи биология в Uni-Wien не само заради своето заболяване - муковисцидоза, но и да може да помогне на други хора с подобна съдба, изучавайки генетичните болести. През лятото Виктор осъществи и една друга своя мечта- да посети страната на граф Дракула. 
Пожелаваме му много здраве, успех и сили на новото поприще, изпълнено с толкова благородни намерения!
За съжаление, радостта на Виктор и неговото семейство тези дни бе помрачена от новината за двамата починали българи, които не дочакаха белодробна трансплантация –29-годишният Адриан Петков от Перник и Елисавета Дафова (48 г.). 
В България подобни операции все още не се правят, а в момента няма чужда клиника, където да се изпращат пациентите. Доскоро българските пациенти се оперираха в в AKH-Виена от изключително успешния екип на проф. Валтер Клепетко. 
Нова телевизия съобщи, че през 2018 г. досега са починали шестима българи, които са се нуждаели от животоспасяващата операция – трансплантация на бял дроб. Според статистиката, трима от тях са починали само през последните 14 дни заради безхаберието на държавата към тях. 
 

 

Прочетено 4078 пъти Последна промяна от Вторник, 16 Октомври 2018 08:56
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…